Kraftfulla generatorer från Kärcher för yrkesanvändare

Publicerad 24/2 kl. 17:07

Kärcher expanderar sitt produktutbud med tre synkrona generatorer som gör det möjligt att använda elektriska rengöringsmaskiner och andra eldrivna maskiner även där det inte finns något elnät.

Möjliga användningsområden är på byggarbetsplatser, i jordbruksanläggningar eller inom kommunal verksamhet. De bensindrivna elgeneratorerna PGG 3/1, PGG 6/1 och PGG 8/3 ger kontinuerlig effekt på 2,8, 5 respektive 7 kilowatt. Energin till elgeneratorn produceras av bensindrivna 4-taktsmotorer, som startas med elektricitet. Utsläppsvärdena är under utsläppsstandarden Stage V från 2019. Det finns två 230-voltsuttag och en utgång för 12 V likström för inkoppling av strömförbrukare.

Den kraftfullaste modellen PGG 8/3 är en trefasgenerator och har utöver 230 V även 400 V utspänning för att försörja maskiner som behöver trefasström. Under användningen ger den sidomonterade LCD-skärmen nyckeldata som effekt och drifttid. Skydd mot överbelastning och låg oljenivå, samt ett kontaktskydd förhindrar skador. AVR-tekniken (Automatic Voltage Regulation, automatisk spänningsreglering) håller spänningen konstant inom ett band så att även känsliga elektroniska apparater kan anslutas.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×