Krankungen köper Sveriges första Maeda MC285CB-3

Publicerad 25/5 kl. 11:24

Den Stockholmsbaserade lyftmaskinuthyraren Krankungen AB har köpt Sveriges första Maeda MC285CB-3. En innovativ minikran som levererar den kapacitet, pålitlighet och flexibilitet som idag efterfrågas av de mest krävande operatörerna. Med ett väl tilltaget litiumbatteri kan denna helt elektriskt drivna minikran användas under långa perioder med imponerande lyftvärden - helt utan utsläpp. Kranen har sålts och levererats av Kranlyft Group som är generalagent för Maeda i Europa, Ryssland, Afrika och Mellanöstern.

I samband med produktlanseringen av Maeda MC285CB-3 under förra året så fick vi se den vanliga MC285C-3 ha utvecklats ytterligare till en än mer mångsidig och miljövänligare modell. Litiumbatteriet är tillverkat av Toshiba och dess stora kapacitet gör att en Maeda MC285CB-3 kan användas kontinuerligt i cirka 9 timmar för att sedan laddas upp fullt på bara 3,5 timmar. Att kontinuerlig drift är möjlig under laddning var en av de många fördelarna som gjorde att Krankungen kände sig bekväma med beslutet att bli ägarna av Sveriges första batteridrivna Maeda. Förbättrad arbetsmiljö, energieffektivitet och mycket låga underhållskostnader bidrog också till beslutet att investera i batteridrivna maskiner. Med batteridrift kan kranen jobba i de mest känsliga miljöer, inomhus som utomhus, utan störande kablar eller bränsle- dunkar.

Som maskinuthyrare behöver Krankungen kunna lita fullt ut på sina maskiner både när det kommer till säkerhet och funktion. Detta har resulterat i att de valt att äga minikranar från Maeda redan från starten 2012. Med en väl underhållen maskinpark och hög servicenivå sätts kunden först och genom att utvecklas i takt med marknadens behov har Krankungen växt till att bli en av Nordens största maskinuthyrare med inriktning på minikranar. Nu lägger de in en högre växel med nyanställningar, smartare lösningar, uppdaterad hemsida och breddning av utbudet kranar och lyftredskap.

“Det är en ynnest att få jobba med Krankungen. Företaget håller en mycket hög servicenivå, jobbar ständigt med kompetensutveckling och ligger alltid i framkant, de gör det omöjligt för oss att slöa till och det gör vårt jobb ännu roligare”, säger Richard Beiron, försäljning i Norden för Kranlyft Group.

“Utöver att det är ännu mer miljötänk i den här maskinen, så finns det flera fördelar med den här modellen. Den är både kortare och lättare, men behåller samma lyftkapacitet. Det gör att man får in den i tex bygghissar som tar 2 tons kapacitet”, säger Fredrik Jansson, grundare och ägare av Krankungen.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×