Kranpoolen – Uthyrare med fokus på minikranar

Publicerad 18/12, 2018 kl. 09:58

Kranpoolen är en ny maskinuthyrare som nischar in sig på minikranar. Just nu äger de tio minikranar, men siktar på att bredda flottan i takt med efterfrågan.

Kranpoolen representeras av Fredrik Landén från Hyrtab och Hyr-In Maskinuthyrning, Björn Ralling från Rallco och Tomas Gutekrans från Gustafssons Uthyrning, alla med lång erfarenhet av maskinuthyrning. Kranpoolen har idag hela 13 depåer, bland annat i Oskarshamn, Malmö och Halmstad. Det primära upptagningsområdet är södra Sverige, men de erbjuder även leveranser till projekt i övriga delar av landet.

“Vi ser större efterfrågan på denna typ av maskiner, dels för att de är kostnadseffektiva men även för att de är användarvänliga”, säger Fredrik Landén, vd Hyrtab Maskinuthyrning. “Många gånger kan du spara pengar som entreprenör med en minikran eftersom du kan köra den med egen personal.”

Kranpoolen erbjuder i nuläget tre stycken Maeda MC405, två stycken Maeda MC305, tre stycken Maeda MC285, en Maeda MK 1033 och en Maeda MC174. Företaget hyr även ut tillbehör, till exempel självtippande materialbaskrar, pallgafflar i aluminium och vacuumlyftar. Dessutom erbjuder de en endagsutbildning för minikranförare.

“Vi är enbart nischade på minikranar och koncentrerar oss på detta. Med det fokuset kommer vi erbjuda en hög nivå och kompetens”, säger Fredrik Landén. “Minikranar erbjuder framför allt smidighet och enkelhet. Du kommer ofta in i svårare utrymmen med en minikran. De minsta modellerna kan du få in i bygghissar. Du har en stor variation av applikationer med en minikran.”

På längre sikt är målet att bredda Kranpoolens flotta i takt med en ökande efterfrågan, med både större modeller och fler utav de befintliga modellerna.

“Det är ganska begränsat med bolag som fokuserar på enbart minikranar. Behovet tror jag kommer öka när man ser att man kan jobba effektivt själv med en minikran”, säger Fredrik Landén. “Våra kunder är främst slutanvändare, men vi ser också många kollegor i branschen som vi kommer att rikta oss mot och erbjuda den här typen av maskiner.”

www.kranpoolen.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×