LED-belysningsmast från Atlas Copco

Publicerad 29/10, 2019 kl. 16:48

Atlas Copcos nya användningsklara elektriska belysningsmast HiLight E3+ fungerar under krävande förhållanden såsom på arbetsplatser, men även vid utomhusevenemang och som tillfällig lösning i offentliga miljöer.

“Belysningsmastens interna elektronik, kontrollpanel och anslutningar är skyddade från väder och vind av vår innovativa HardHat-kåpa. En uppställd robust sjumetersmast har en certifierad vindstabilitet på 100 km/h.”

De effektiva LED-lamporna på 160 W gör att belysningsmasten har bra ljusstyrka och kan belysa upp till 3000 m². Det ger en ljus och säker arbetsplats, samtidigt som underhållskostnaderna sänks tack vare lampornas förväntade livslängd på 50 000 timmar.

Belysningsmasterna har upp till 32 kompakta enheter som kan transporteras med en vanlig trettonmeterslastbil. De kan lastas av och manövreras med hjälp av urtaget för gaffeltruck, lyftöglan och/eller hjulen. Därefter kan de enkelt anslutas till nätström, en reservkraftkälla eller en generator och snabbt tas i drift med hjälp av den användarvänliga kontrollpanelen.

De nya egenskaperna är bl a de robusata galvaniserade stödbenen, de bredare däcken samt en elektrisk vinsch som tillval. Företagets elektriska belysningsmast saknar mekaniska delar, behöver inga vätskor och ger inte ifrån sig några utsläpp. Därför är den både miljövänlig och, enligt Atlas Copco, i princip helt underhållsfri.

HiLight E3+ belysningsmast drivs med enfas 50/60 Hz 230 eller 110 V ström. Det finns även 60 Hz-versioner med NEMA L5-20A-uttag. Dessutom kan upp till tio enheter anslutas till en strömkälla på 230 V.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×