Liebherr släpper nya industriella teleskoplastare

Publicerad 16/6, 2020 kl. 12:39

Liebherr lanserar tre nya teleskoplastare för industriella applikationer: T 46-7s 100 kW 136 hk, T 55-7s 115 kW 156 hk och T 60-9s 115 kW 156 hk. De drivs alla av en stark dieselmotor med utsläppsnivå IV.

Avgaserna dras tillbaka genom en kombination av dieseloxidationskatalysator och selektiv katalytisk reduktion. Dieselpartikelfilter finns tillgängligt för alla modeller (standard på T 55-7s och T 60-9s). För användning i länder med olika utsläppsföreskrifter erbjuder Liebherr också teleskophandlare med utsläppsnivå IIIA.

Det hydrostatiska drivsystemet möjliggör en maxhastighet på 40 km/h. Alternativt erbjuds maskinerna i versioner med 20 km/h och 30 km/h. Att använda standardhastigheten för automatisk kraftfunktion är oändligt varierande och oberoende av kraften som arbetshydrauliken kräver vid en viss tidpunkt. Motorns varvtal höjs automatiskt efter behov och är oberoende av hastigheten. Hill Assist-systemet möjliggör start-stopp i backe och framfart i ojämn terräng. Arbetshydrauliken är elektroniskt pilotstyrd och tillåter kraftfulla, samtidiga rörelser med kraftreserver tack vare belastningsoberoende flödesfördelning.

Hyttens skyddsgaller är monterat på utsidan och tillåter vy uppåt. Vid manövrering i trånga utrymmen ger det låga teleskopet och hyttglasrutan uppsikt av däck, redskap och last. Den multifunktionella joysticken styr upp till sex hydrauliska funktioner. Precis som på alla andra Liebherr S teleskoplastare väljs styrlägena elektroniskt. Maskinparametrar och annan information visas på TFT-skärmen. Drivsystem, arbetshydraulik, säkerhet och belysningsknappar är färgkodade. Hyttens hydroupphängning dämpar slag och stötar. En betydligt förstorad interiör, rymliga förvaringsalternativ, ett kylt förvaringsfack, en stereo samt en inbyggd USB-laddningsport kompletterar hyttens komfortutrustning.

Standardbomstyrningen minskar förvrängning av teleskopet vid tung industriell användning. Bomborstar finns som tillval. Ett undervagnsskydd och skyddsgaller minskar risken för att främmande föremål. När material transporteras off-road garanterar fyrhjulsdriften och den låsbara differentialen säker körning. Vid lyftning och stapling av gods drar Liebherr-maskiner fördel av hög strukturell stabilitet medan dess nivåkompensationssystem kompenserar för lutningar. Dessutom informerar det intelligenta varningssystemet operatören om överbelastning och den aktuella lastbärande situationen. I risksituationer är endast stabiliserande rörelser av arbetshydrauliken möjliga. Alla modeller från den nya generationen teleskoplastare erbjuds med utrustningsfästen från fabriken. Förutom Liebherrs redskapsfäste erbjuds också redskapsfästen som är kompatibla med redskapsfästen av Manitou, Kramer, JCB och Volvo.

Tack vare många andra alternativ kan de nya teleskoplastarna konfigureras och anpassas. Liebherr erbjuder en fabriksinstallerad vändbar fläkt för att rengöra kylaren, samt ytterligare skyddsgaller eller skydd för att skydda drivsystem och huvudram. Ytterligare alternativ inkluderar ett automatiskt tryckavlastningssystem för arbetshydrauliken för att underlätta byte av fästverktyg, en extra hydraulkrets för att styra andra funktioner på bomhuvudet eller ett separat styralternativ för hydraulfluidflödet i arbetshydrauliken.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×