Liftab på framfart med Niftylift och Sinoboom

Publicerad 6/3, 2023 kl. 13:55

Liftab stärker sin ställning som en av landets mest miljömedvetna leverantörer och 100-procentigt eldrivna liftar. Man har också förstärkt sin organisation i Göteborg och Stockholm.

Företaget Liftab i Göteborg, som drivs av Joacim Esbjörs sedan 2009, har haft en fin utveckling under de senaste åren. Året 2010 publicerade vi ett företagsreportage om bolaget och om Joacim Esbjörs som person. Den hockeyintresserade vet att Joacim har ett förflutet som hockeyspelare för Västra Frölunda och så var han bland annat proffs i Finland. Efter sin hockeykarriär bestämde han sig att ge sig in i affärsvärlden och valet föll på marknadsföring och försäljning av accessutrustning som liftar. Idag marknadsför bolaget fyra varumärken av liftar: Niftylift, Sinoboom, lastbilsliftar från Palfinger samt Teupen larvbandsliftar.

 

Med fokus på miljön

Ett viktigt fokus i Liftabs verksamhet sedan länge är att satsa på varumärken som reducerar CO2-utsläppen.  ”Detta är en kärnfråga för oss och var en av de avgörande anledningarna till att Liftab valde att 2010 bli återförsäljare för det brittiska varumärket Niftylift”, berättar Joacim Esbjörs.

Joacim fortsätter att berätta att man sedan ett antal år tillbaka aktivt letat efter fabrikat som till 100 procent drivs med el och kan erbjuda samma prestanda som en dieseldriven maskin. “Samma höga kvalitet i alla avseenden som dieseldrivna maskiner är en självklarhet,” bekräftar Joacim.

 

1400 liftar från Sinoboom sålda

Sedan 2019 är man återförsäljare för varumärket Sinoboom som svarar upp mot de krav avseende miljövänlighet som Liftab kräver på sina produkter. Enligt Joacim kan Sinoboom liknas lite med liftbranschens Tesla med 100 procent eldrivna liftar.

”Vi kan erbjuda bomliftar upp till 32 meter samt terrängsaxar upp till 20 meter. Dessutom har vi ett komplett program av pelarliftar och saxliftar för inomhusbruk på upp till 16 meters arbetshöjd.

Tillsammans med Niftylifts, Palfingers och Teupens produktprogram kan Liftab erbjuda en bred produktportfölj med hög kvalité. Vi har till dags datum sålt exempelvis nära 1400 liftar från Sinoboom”, säger Joacim.

”De höga kraven vi ställer på de varumärken vi representerar har medfört en väldigt positiv trend för bolaget och vår profilering på marknaden”, säger Joacim. Resultatet av Liftabs strävande har inneburit att man idag kan erbjuda sina kunder ett brett produktprogram av miljömedvetna produkter som håller samma höga kvalitet och kapacitet som bränsledrivna maskiner. Sortimentet består av hybriddrivna och rena elliftar.

 

Förstärkning av organisationen

Liftabs huvudkontor ligger i Sisjön söder om Göteborg och sedan några år tillbaka har man även en depå i Rosersberg norr om Stockholm. Totalt är man tio anställda i bolaget. I Göteborg är man sex stycken som jobbar med försäljning, service, reservdelar och administration. I Stockholm är man fyra som arbetar med försäljning, support och service.

“Liftab växer inom flera områden och vi har förstärkt med fler servicetekniker och med personal på den administrativa sidan. Trots att vi fortsatt är relativt få inom bolaget så har vi över 100 års gemensam erfarenhet av att arbeta med liftar”, berättar Joacim.

Förutom Niftylift och Sinoboom säljer och servar Liftab även billiftar från Palfinger och accessutrustning från Teupen. Men man får hela tiden nya förfrågningar från kunder och är ständigt alerta och letar kontinuerligt efter nya varumärken som kan bredda produktutbudet inom bolaget.

  

Rikstäckande servicenät

Idag har Liftab sex servicetekniker inom bolaget som jobbar med service, support och reservdelshantering. Till detta skall läggas ett väl utbyggt kontaktnät över landet med lokala serviceföretag som kan hjälpa till vid behov. Utbyggnad med fler depåer i landet finns med på agendan men i nuläget är ingen ytterligare depå planerad.

 

Den närmaste framtiden

Den rådande situationen i världen med en del effekter efter Covid-pandemin som hänger kvar och det rådande kriget i Ukraina är många leverantörer oroade vad som ska hända på marknaden i år och även nästa år. Joacim Esbjörs på Liftab tror att byggmarknaden kommer att bromsa in på grund av att bostadsproduktionen kommer att minska. Men däremot pågår och planeras många andra typer av byggnationer som kommer att vara bra för marknaden.

”Vi ser i prognoserna att det skall byggas batterifabriker, logistikhallar samt lager i stora volymer och dessa typer av byggnader kräver en stor andel liftar. Vi tror att konjunkturen kommer att bli helt ok under 2023 och 2024 på grund av detta. Byggbranschens resa mot fossilneutralproduktion år 2045 kommer att innebära att våra kunder kommer att behöva satsa mer på elektrifierade maskiner framöver, detta i kombination med Trafikverkets krav på reducerade CO2 utsläpp gör att framtiden ser ljus ut”, avslutar Esbjörs.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×