Liftbranschen i Danmark går samman och etablerar Liftmesse 2023

Publicerad 6/3 kl. 14:36

I vår kan danska liftmarknaden se fram emot att uppleva ett nytt spännande initiativ på mässfronten.

Idag finns det olika typer av utomhusmässor där besökarna presenteras för ett mycket brett utbud av maskiner. Men det finns ingen dedikerad mässa som enbart fokuserar på hissar och minikranar. Därför har ett antal av de ledande tillverkarna och återförsäljarna inom hissbranschen i Danmark gått samman för att sätta upp en stor utomhusmässa, där gästerna kan komma och uppleva över 3000 kvadratmeter fyllda med hissar och minikranar.

Det är att jämföra med svenska mässan Expolift i september nästa år.

Liftmesse 2023 äger rum den 11 – 12 maj 2023 i Slagelse och man kommer att presentera ett stort urval av hissar och minikranar och besökarna får möjlighet att prata med hissbranschens återförsäljare och tillverkare – både från Danmark och utomlands. På mässan kommer de olika utställarna att presentera ett brett urval av bl.a. lastbilsliftar, saxliftar, bomliftar, minikranar, spindelliftar och mycket mer.

 

Stort utbud av nya, begagnade och leasade maskiner

Både helt nya maskiner och produktinnovationer kommer att visas, samt begagnade hissar och minikranar i hög kvalitet. Dessutom kommer besökarna att ha goda möjligheter att få massor av råd och vägledning för att välja den produkt som matchar deras behov. På mässan kan du även ta en pratstund med olika leasingbolag om de många leasing- och finansieringsmöjligheter som kan erbjudas på maskinerna. Det blir även fokus på säkerhet, liftkurser och certifikat då IPAF kommer att finnas på mässan med en monter där du kan höra mer om t.ex. kurser för hissförare.

 

Kollegor går samman för en ny mässa

Under de senaste åren i Danmark har flera personer inom liftbranschen pratat om att det kunde vara spännande om det fanns en utomhusmässa med enbart fokus på hissar, liftar och minikranar. ”Behovet är stort för den här typen av maskiner på marknaden och i Danmark finns det inte många möjligheter för kundsegmentet att presenteras för hela sortimentet och att träffa de ledande tillverkarna och återförsäljarna på ett ställe”, säger direktör Henrik Skibsted från Ahern Denmark som är en av initiativtagarna bakom danska Liftmesse 2023.

Styrgruppen bakom mässan består av bl.a. av Versalift, Ahern Danmark och Jøma Lift Teknik, som mässbesökarna möter på mässan tillsammans med de totalt 15 utställare som kommer att presentera sitt breda utbud på den 3000 kvadratmeter stora mässan. Framgången är påtaglig, då alla montrar redan är fullbokade och om mässan blir lika populär bland besökarna så får styrgruppen gå ut och hitta mer plats nästa gång mässan hålls.

 

Bred målgrupp

Lifttillverkaren Versalift gläds åt att ha lyckats få ihop det stora evenemanget tillsammans med de andra aktörerna i branschen. ”Det råder ingen tvekan om att det finns ett stort behov av denna åtgärd då både hissar och minikranar används av ett stort antal olika aktörer inom byggbranschen. Målgruppen för mässan är bl.a. entreprenörer, personer som arbetar med tak och fasader, vindkraftsindustrin, elektriker och allt inom invändigt underhåll av t.ex. hallar och gallerior. Det offentliga behöver även den här typen av maskiner för uppgifter som belysning, uppsättning av skyltar, trafikföreskrifter med mera”, säger försäljningschef Jesper Krogh Jensen.

Jøma Lift Teknik, som varit i hissbranschen i över 20 år, ser också fram emot att man äntligen genom gemensamma krafter har lyckats skapa grunden för att bjuda in byggbranschens aktörer och köpare till Slagelse den 11-12 maj, där mässan kommer att placeras på ZBC Transport and Logistics Schools stora utomhusområde. ”Vi tar med alla de senaste produktnyheterna och de mycket stora maskinerna till mässan, så det finns ett urval av hissar och minikranar för alla ändamål och gästerna har möjlighet att se maskinerna i drift på nära håll”, säger Jørgen Martinsen från Jøma Lift Teknik .

 

Fakta om Liftmässan

Det är gratis att besöka danska Liftmesse. Dansk Liftmesse arrangeras av styrgruppen bakom mässan och årets mässa äger rum den 11 – 12 maj 2023 i Slagelse på ZBC Transport & Logistikskolans uteområde på Dalsvinget 18, 4200 Slagelse. Mässan är öppen torsdag 11 maj från kl 10.00 – 18.00 och fredag 12 maj från kl 10.00 – 15.00.

www.liftmesse.dk

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×