Luftrenare & Byggdammsugare

Publicerad 31/5, 2022 kl. 14:39

Inom luftrenare och byggdammsugare lanseras flera spännande nyheter från Milwaukee, Husqvarna och Hilti. Milwaukee släpper nya dammutsug, Hilti lanserar nya luftrenare och Husqvarna introducerar ett helt nytt sortiment av stoftavskiljare.

Dammfritt borr och dammutsug från Milwaukee

Milwaukee lanserar det dammfria borret SDS+ som finns tillgängligt i flera storlekar. Det tillhandahåller enligt Milwaukee ett snabbare och mer effektivt borr tack vare dess dammborttagning. Borrspetsen hålls nedkyld och ger därmed längre livslängd, enligt Milwaukee. Fyrskärsdesignen förhindrar borret från att fastna i armeringsjärn, och borret säkerställer exakta och runda hål i enlighet med PGM. Universaladaptern passar de vanligaste dammsugarna på marknaden. Anpassad för slangdiameter 32-38 mm.

Dessutom lanserar Milwaukee dammutsuget SDS-Max som passar alla SDS-Max-kombihammare i standardutförande, oavsett märke eller modell. Den universella passformen till spets- och flatmejslar ligger på upp till 400 mm i längd och 25 mm i spetsbredd. Den har en smal design för åtkomst i trånga utrymmen. Slangadapter för montering på Milwaukee-dammsugare ingår.

Milwaukee lanserar även ett dammutsug utformat för MX Fuel-bilningshammare, som passar de flesta 28 och 30 mm bilningshammare. Den är väl lämpad för Milwaukees MX Fuel (28 mm). Den har en universal passform för spets- och flatmejslar, smidig design och adapter med slangklämma.

Sist men inte minst lanserar Milwaukee även ett förbättrat dammutsug med AutoPulse-filterrengöringssystem för SDS-Plus-kombihammarna. Det nya dammutsuget bibehåller borrhastigheten och drifttiden för kombihammaren samtidigt som exponeringen för damm hålls under skyddsnivån 25 µg/m³. Dammutsuget har en integrerad lösning som gör det möjligt att tömma dammbehållaren genom att ansluta en dammsugare direkt till verktyget istället för att tömma den manuellt.

 

Husqvarna introducerar sortiment av stoftavskiljare

Under 2022 lanserar Husqvarna Construction ett sortiment av H-klassificerade stoftavskiljare, skapade för att komplettera arbetet med slipmaskiner, kapmaskiner, borrmotorer och annan lätt byggutrustning. Av de fem nya modellerna är två stycken batteridrivna och designade för att bidra till en hälsosammare arbetsmiljö och samtidigt öka produktiviteten. De nya stoftavskiljarna har en ny e-flow-teknik som möjliggör hög prestanda, enligt Husqvarna. En ny filterrengöringsmekanism säkerställer att rengöringsprocessen kan göras genom att stänga inloppet och trycka på en knapp. Dessutom ger ett förbättrat Longopac-system i kombination med lång filterlivslängd låga ägandekostnader, enligt Husqvarna. ”Ny filterteknik möjliggör högre produktivitet genom minskad risk för stillestånd och alla fem modellerna i det nya sortimentet uppfyller den senaste H-klass-standarden”, säger Christofer Swahn, Global Product Manager. ”De är också utrustade med EN1822-certifierade HEPA 13-filter. Maskinerna erbjuder även en kompakt design och smarta funktioner som förbättrat HMI för enkel felsökning på plats, snabb slanganslutning, ett integrerat inloppslock och ett smart dammskydd som hjälper till att minska exponeringen för damm.”

Några nyckelegenskaper är en lätt men robust konstruktion, enkel manövrerbarhet och låsbara hjul som gör förflyttning enklare, säkrare och med mindre belastning på användaren, enligt Husqvarna. I sortimentet ingår två batteridrivna modeller som erbjuder samma funktioner som modeller med sladd. Förutom att göra dem snabba att installera och börja använda krävs ingen nätanslutning. Tillsammans med en serie av tillbehör och Husqvarna Fleet Services, inklusive geografisk platsinformation, underhåll och trådlösa uppdateringar, tror Christofer Swahn att fördelarna med sortimentet representerar ett affärsvärde. ”Mångsidighet är något som våra byggproffs uppskattar. Dessa maskiner är idealiska för flera applikationer, vilket speglar användarnas behov perfekt. De förstår också vilken skillnad en högkvalitativ, ergonomiskt överlägsen stoftavskiljare kan göra för deras arbetsdag.”

De sladdlösa modellerna har två olika batteriekosystem för att driva ett sortiment av Husqvarnaprodukter. Med de batteridrivna stoftavskiljarna får användaren flexibilitet att använda dem med batteridrivna elverktyg.

 

Nya luftrenare ger Hilti ett komplett system för dammfria arbetsplatser

Med Hiltis portfölj av dammreduceringsenheter och den senaste lanseringen av luftrenarna AIC 1000 och AIC 2000 elimineras större delen av luftburna dammpartiklar. Till Hiltis portfölj av verktyg erbjuds dammreduceringsenheter som säkerställer en uppsamling på upp till 95 procent av dammet vid källan, enligt Hilti. Genom att ansluta en luftrenare minskar användaren enligt Hilti ytterligare arbetslagets exponering för luftburet damm genom att ta bort de fina dammpartiklarna som en dammsugare inte fångar upp. Årets lansering av luftrenarna AIC 1000 och AIC 2000 kompletterar verktygsbaserade dammsugarenheter i att skapa praktiskt taget dammfria arbetsplatser. Utöver de givna hälsorelaterade fördelarna går det mindre tid till rengöring då luftrenarna avlägsnar fint damm från luften innan det hinner ansamlas, vilket minskar mängden som är kvar att städa upp i slutet av arbetsdagen. ”De nya dammfällorna AIC 1000 och 2000 är ytterligare ett steg mot en totalt dammfri arbetsmiljö för våra kunder”, säger Isabella Lantz, produktchef Hälsa & Säkerhet på Hilti. ”Utöver de fantastiska lösningar för dammreducering som finns att tillgå, kan nästa steg vara att förändra invanda mönster och rutiner. Genom att istället för att borra, byta till vår batteridrivna spikpistol erbjuds ett tystare och i princip dammfritt alternativ. Ett annat sätt att generera mindre damm på bygget kan vara att använda våra ingjutningsskenor som innebär betydligt mindre borrning.”

Hiltis innovationer inom dammhantering inkluderar VC-X 20/40, en kompakt universaldammsugare med automatisk filterrengöring för torrt damm och våtanvändning, samt luftrenarna AIC 1000 och AIC 2000 med låg vikt inklusive stora hjul och ett teleskophandtag, mångsidig och praktisk design, lämpad för fina dammpartiklar.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×