Lyckad Rentaldag i Göteborg

Publicerad 21/2, 2018 kl. 15:33

Den 15 november arrangerade branschföreningen Swedish Rental Association sin årliga Rentaldag. Den här gången hölls mötet i Göteborg på Hotel Riverton. SRAs Rentaldag blev som vanligt ett intressant, lärorikt och välbesökt möte av medlemmar såsom partners.

Dagen startade med ett besök vid Sernekes projekt Karlastaden som mäter hela 32 000 kvm. Karlstaden kallas “En stad i staden” som kommer att krönas av det spektakulära Karlatornet på hela 240 meter. Deltagarna fick guidade visningar både i visningslokalen samt på arbetsplatsen i övrigt. Just då pågick pålning för Karlatornet för fullt. De första lokalerna beräknas vara klara 2021. Ansvariga för besöket från Serneke var Ulrika Sandford som är Sernekes marknads- och kommunikationsansvarige, Christer Klint, Affärs- och projektutvecklingschef på Karlastaden och Magnus Eckert, projektchef för Serneke Anläggning.

 

Rentalstatisk och Göteborgs som fyller 400 år

Rentaldagen fortsatte sedan på Hotel Riverton med lunch. När lunchen var avklarad var det dags för Swedish Rentals orförande Mikael Öberg att presentera den aktuella marknadsstatisken för rentalmarknaden i Sverige och Europa i stort.

Efter Mikael tog Gunilla Grahn Hinnfors vid. Gunilla ansvarar för stadsutvecklingsfrågor på Väst Svenska Handelskammaren och är bostadspolitisk talesperson. Gunilla gav en spännande inblick i Västsveriges kommande utveckling med sin presentation ”1000 miljoner ska investeras i Västsverige”. Gunilla pratade bland annat om Göteborgs kommande jubileum 2021 då staden fyller 400 år, infrastrukturutveckling såsom Sveriges första linbana integrerad i lokaltrafiken samt kommande byggnadsprojekt för Västsverige.  

 

Göteborgs Silicon Valley och hållbar jeansproduktion

Sedan var det dags för Niklas Wahlberg, VD för Lindholmen Science park. Lindholmen Science Park erbjuder en neutral utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt där idag 350 bolag huserar.  Konferensdeltgarna fick följa Lindholmens historia med bland annat popikonen Madonnas framträdanden på 80-talet till dagens roll. Är Lindholmen kanske Sveriges kommande Silicon Valley? 

En inblick gavs i pågående projekt så som Volvos självkörande bilar och ”Electric city”, den ultramoderna busslinjen 55 som drivs av förnyelsebar el sedan 2015. Just denna buss som även EU-mötets delegater fick testa under fredagen den 17 november, samma vecka. 

Sedan var det dags för ett lite annorlunda föredrag. Joakim Levin, en av huvudägarna i svenska Nudie Jeans gav deltagarna insikt i en bransch långt ifrån rentalbranschen men ändå så nära.  

Joakim berättade om Nudies spännande framgångresa. Nudie Jeans vågade välja sin egen väg inom bland annat återanvändning och socialt ansvar i sin produktion i en prisjagande och konsumtionsdriven bransch.  

Joakim sådde ett frö hos många av de som lyssnade och diskussionerna var intensiva kring hur Rentalindustrin kan särskilja sig och vilka vägskäl som finns framöver.  

Avslutningsvis gav Isabelle Iglesias Lindberg SRAs medlemmar en tjuvkik på branschföreningens kommande grafiska profil och den nya hemsidan Swedish Rental står inför i början av 2018. 

SRAs Rentaldag 2017 avslutade på båten M/S Carl Michael Bellman innehållande musikquiz, middag och trubadur.  

www.swedishrental.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×