Maeda MC285CB-3: första helt elektiskt drivna minikran med nollutsläpp

Publicerad 5/10, 2020 kl. 10:40

Den nya Maeda MC285CB-3 levererar den kapacitet, pålitlighet och flexibilitet som efterfrågas av de mest krävande operatörerna och bygger på det framgångsrika arvet från den ordinarie MC285C-3 modellen. Utrustad med ett starkt litiumjonbatteri uppnås nollutsläpp samtidigt som den helt batteridrivna MC285CB-3 matchar sin föregångare både gällande driftshastigheter och lyftkapacitet.

Maeda MC285CB-3 är den första helt elektriska minikranen från marknadsledande Maeda. Härmed har den vanliga MC285C-3, som är en av de mest populära minikranarna, utvecklats ytterligare till en än mer mångsidig och miljövänlig modell. Funktioner i den nya modellen inkluderar litiumjonbatteri med korta laddningstider, 7-tums monitor, programmerbar momentbegränsare, multipositions stödben och HBC-radiostyrning. Den japanska tillverkaren Maeda Seisakusho Company Ltd. bildades 1962. Därav möter de sina kunders behov med teknik- och utvecklingsfärdigheter som har samlats under många år.

Med ett imponerande litiumjonbatteri kan MC285CB-3 användas kontinuerligt i över 9 timmar och laddas fullt på bara 3,5 timmar. Dessutom är kontinuerlig drift möjlig under laddning vilket underlättar användning och ger minimalt antal driftsstopp. Kranens kapacitet och driftshastigheter har inte kompromissats eftersom dem är likvärdiga med den vanliga MC285C-3. Den batteridrivna MC285CB-3 har en maximal kapacitet på 2,82 ton x 1,4 m. Maximal lyfthöjd från marken är 8,7m och den maximala arbetsradien är 8,205 m x 0,15 ton.

Förbättrad energieffektivitet och produktivitet, samt minskade ventilationsbehov och underhållskostnader, är några av fördelarna utöver den övervägande miljöaspekten. Med absoluta nollutsläpp kan kranen användas i känsliga inomhusmiljöer och när de striktaste reglerna måste uppnås. Vita larvband levereras som standard och svarta larvband finns som tillval. Att köra Maeda MC285CB-3 är enkelt och intuitivt med den pålitliga och ergonomiska fjärrkontrollen, medföljande från den vanliga MC285C-3. Den 100% elektriska kraften resulterar i låga ljudnivåer och förbättrar därmed arbetsmiljön markant. Vidare lyfts   den låga maskinvikten på 2000 kg fram som en fördel, vilket gör kranen lätt att transportera mellan arbetsplatser och enklare att placeras högre i en byggnad när man arbetar med glasinstallationer och fasadbeklädnad.

“Efter en intensiv period med forskning och utveckling kan Maeda nu stolt lansera denna innovativa och miljövänliga modell. Teamet på Maeda har lyckats att utveckla en batteridriven minikran med marknadsledande funktioner i enlighet med sin perfektionspolicy när det gäller precision och säkerhet. Våra kunder och återförsäljare har redan visat stort intresse. Vi är övertygade om att MC285CB-3 kommer leva upp till våra förväntningar och bana väg för ett nytt segment av kranar med nollutsläpp“, säger Jurgen Vater, VD för Kranlyft Group”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×