Med PC33E-6 introducerar Komatsu Europe en innovativ, eldriven minigrävare

Publicerad 1/9, 2023 kl. 14:31

Detta markerar starten på en helt ny maskinserie som fokuserar på att minimera utsläppen. Med PC33E-6 tar Komatsu Europe ett betydande steg mot hållbarhet och miljövänlig teknik.

Den nya minigrävaren i 3-tonsklassen är utrustad med litium/jon-batteri. Den nya enheten sätter en helt ny standard för grävmaskiner med nollutsläpp, enastående prestanda och innovativa säkerhetsfunktioner. Denna revolutionerande maskin banar väg mot en framtid där tysta, ekologiska och progressiva maskiner är normen.

Med över hundra års erfarenhet av maskinutveckling och -tillverkning, visar Komatsu sitt engagemang för en miljövänlig och hållbar framtid. Komatsu ser introduktionen av PC33E-6  som ett första utvecklingssteg av små, eldrivna entreprenadmaskiner. Detta ingår i Komatsus globala målsättning att bistå till att bli koldioxidneutrala senast år 2050. PC33E-6 kan årligen minska CO 2-utsläpp med mer än sin egenvikt, jämfört med konventionella, dieseldrivna maskiner och detta utan att kompromissa med prestanda eller säkerhet.

Emanuele Viel, Group Manager Utility säger: ”PC33E-6 har stor batterikapacitet och en mycket effektiv drivlina, vilket gör att de flesta kunder kan arbeta oavbrutet under ett helt arbetsskift, innan maskinen behöver laddas. Tack vare ett blixtsnabbt laddningssystem reduceras stilleståndstiden avsevärt, vilket ger maximal produktivitet och effektivitet.”

Komatsu förstår vikten av att produkten ska kännas trygg för kunden, därför levereras PC33E-6 med ett exklusivt Komatsu E-support introduktionspaket. Detta paket inkluderar kostnadsfri 3-årig service enligt fastställt schema, fullständig maskingaranti och 5-årig reservdelsgaranti, vilket specifikt täcker de elektriska drivlinekomponenterna - allt utan extra kostnad.

PC33E-6 representerar inte bara ett paradigmskifte för att ge nollutsläpp, utan har också Komatsus omisskännliga DNA och design. Genom att välja denna eldrivna minigrävare tar kunderna ett värdefullt miljöansvar samtidigt som de drar nytta av förstklassig prestanda.

Följ med oss när vi tar oss an framtiden med PC33E-6, en milstolpe för eldrivna minigrävare från Komatsu.

www.soderberghaak.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×