Merlo P40.17 har fått en storebror

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:31

En av byggbranschens populäraste teleskoplastare har fått en ”storebror”. Det är Merlo P50.18, ett större alternativ till storsäljaren Merlo P40.17. Den nya maskinen har utrustats med ny hytt och massor av ny teknik.

Den nya modellen bygger på samma modellkoncept som för P40.17. Alltså en teleskoplastare med hög lyftkapacitet, hög lyfthöjd och mycket god stabilitet tack vare stödbenen.

Nya P50.18 erbjuder dessutom uppgraderade egenskaper på många punkter. Den har ny hytt, och även om den till det yttre ser ut ungefär som tidigare teleskoplastare, så finns massor av ny teknik under det gröna skalet.

Både lyftkapaciteten och lyfthöjden blivit bättre. P50.18 kan lyfta ett ton mer än sin lillebror, fem ton. Även lyfthöjden har ökat och är en meter högre, 17,5 meter, mot tidigare knappt 17.

Den äldre modellen är en omhuldad mångsysslare och materialhanterare inom många nischer, inte minst på byggarbetsplatser. Stabilitet, lyftförmåga och -höjd gör den idealisk för att till exempel lyfta in byggmaterial i huskroppar under byggnation. 

På många bygg- och anläggningsprojekt svarar teleskoplastaren P40.17 för all materiallogistik och att den varit en succé bekräftas av decenniers försäljningsframgångar i Sverige.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×