Midhage Ocean, stabil 50 liters vattentank med 230 V pump

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:32

Inga mera krånglande batterier och laddare. Midhages nya vattentank, Ocean, är istället utrustad med en högkvalitativ, nätdriven 230 V pump.

Ocean är framtagen tillsammans med håltagare för att, på ett smidigt och enkelt sätt, tillhandahålla kylvatten vid borrning och sågning i bland annat betong och sten.

Själva vattenbehållaren är tillllverkad av lätt, slagtålig plast, rymmer hela 50 liter och är enkelt löstagbar/utbytbar. Det robusta chassit är försett med luftfyllda gummihjul och speciellt utformade för att ge hög markfrigång och förenkla transport i exempelvis trappor. Det höj- och sänkbara handtaget erbjuder också en mera ergonomisk arbetsställning vid transport och flytt.

Chassits design skyddar samtidigt pump och vattenfilter vid körning i trappor samt för direkt påkörning både bakifrån, framifrån och från sidorna.

Den kraftfulla pumpen ger ett flöde på maximalt 30 liter per minut och klarar att trycka upp vattnet 28 meter. Midhage Ocean levereras med 10 meter slang och är naturligtvis CE-märkt och godkänd enligt maskindirektiv 2006/42/EC och lågspänningsdirektivet 2014/35/EU.

“Det har under många år funnits olika batteridrivna vattentankar tillgängliga på marknaden men vi har ofta fått frågan från våra kunder om vi inte kan ta fram en nätdriven modell eftersom våra användare ändå oftast har nätspänning framdragen till sina arbetsplatser för borrmotorer, sågar,   våtsugar, och så vidare”, säger Joakim Lindfors, produktansvarig hos Midhage.  “Under utvecklingsarbetet tog vi fram prototyper med diverse olika lösningar för styrning av vattentanken, bland annat med tryckvakt, tryckvakt i kombination med flödesvakt samt även en trådlös styrning via fjärrkontroll men vi  landade till slut i en väldigt mycket enklare och billigare lösning. Vi hittade nämligen en högkvalitativ pump som egentligen är alldeles för överdimensionerad för applikationen. Denna överdimensionering innebär att pumpen klarar att arbeta mot en stängd ventil, det vill säga mot ett ganska högt statiskt tryck, utan att ens utveckla någon värme. Med denna lösning känner vi att vi har hittat rätt. Det svåra är ibland att hitta det enkla”, avslutar Joakim.

www.midhage.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×