Milwaukee MX Fuel minskar koldioxidutsläpp, buller och vibrationer

Publicerad 23/12, 2019 kl. 13:07

Milwaukee Tool lanserar det nya batteridrivna maskinsystemet MX Fuel. Varje lösning i systemet är oberoende av bränsle och sladdar och använder ett fullt kompatibelt batterisystem.

MX Fuel är en batteriplattform som tillhandahåller teknik och kapacitet. Precis som M12- och M18-systemen använder MX Fuel tre exklusiva innovationer: kolborstfri PowerState-motor, RedLink Plus-elektronik och ett MX Fuel RedLithium-Ion-batteri. Tillsammans levererar de en plattform med nydesignade maskinlösningar. Under Milwaukee Tools undersökningar av byggarbetsplatser letade man efter de största förbättringarna som kunde göras för användarsäkerhet och produktivitet. Efter att ha analyserat de mest framträdande problemområdena valde Milwaukee Tool att fokusera på fem produkter för MX Fuel:

MX Fuel 350 mm kapmaskin: kapningar på upp till 350 mm, med snabb uppstart. Ingen huvudvärk från bensinavgaser, inga utsläpp, mindre vibrationer och tyst drift gör det möjligt att arbeta säkert och effektivt.

MX Fuel 25 kg bilningshammare: Ger snabb, säker och enkel betongmejsling. Detta är Milwaukees mest produktiva bilningshammare, med upp till 62 J slagstyrka, låga vibrationer och låg vikt. Den mejslar över 2 ton eller en 12 m kanal (20 cm djup x 30 cm bred) i betong, per laddning.

MX Fuel diamantborrmaskin: Låter användaren utföra kärnborrning med trygghet tack vare kontroll och förbättrad säkerhet med en patenterad koppling och AutoStop-teknik. Den levererar kraft nog att kärnborra upp till 152 mm stora hål i armerad betong.

MX Fuel belysningsmast: Detta är Milwaukees mest mångsidiga arbetsbelysning för användning både inomhus och utomhus. Den ger upp till 27 000 lumen arbets- och områdesbelysning och tål tuffa förhållanden.

MX Fuel avloppsrensare med PowerTredz: Underlättar rensning av avloppsrör. Tack vare PowerTredz-tekniken kan en person själv transportera maskinen från servicebilen och upp och ner för trappor. Den har tillräckligt med kraft att rensa rötter upp till 60 m ned i ledningen och ger samtidigt skydd mot smuts med en sluten trumma.

“Efter att ha tillbringat mer än 10 000 timmar med användare på tusentals arbetsplatser över hela världen, såg vi många aspekter av säkerhet och produktivitet som behövde förbättras – bland annat bensin- och nätdriven utrustning, på grund av mycket begränsad innovation”, säger Thorsten Orlik, Product Manager EMEA på Milwaukee Tool. ”Det var tydligt att mycket av dagens utrustning inte tillgodoser användarnas behov, med allt från bensinavgaser som orsakar huvudvärk till dålig ergonomi som på sikt kan ge arbetsskador. Genom att dramatiskt minska riskerna och antalet frustrationsmoment på grund av byggmaskiner som har dominerat marknaden många år, kommer MX Fuel fundamental att förändra hur arbetsplatser fungerar.”

Maskinsystemet MX Fuel är resultatet av många års forskning och investeringar inom ny teknik, samt utveckling av nya batterier, motorer och elektronik från grunden. Systemet är konstruerat för att ersätta motsvarande bensin- och nätdriven utrustning som yrkesproffs har förlitat sig på i åratal. De nya MX Fuel-produkterna lanseras på den svenska marknaden under andra kvartalet 2020.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×