Milwaukee släpper ny borrskruvdragare med utbytbara chuckar

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:40

Milwaukee Tool lanserar M12 FUEL installationsborrskruvdragare, specifikt utvecklad för installationsfasen i byggprojekt och för entreprenörer inom mekanik, el och VVS.

Verktyget har fyra specialiserade chuckar (10 mm chuck, 1/4” Hexfäste, offset- och vinkelskruvsats) som kan vinklas i 16 olika positioner för att nå svåråtkomliga ställen. Denna 4-i-1-funktionalitet i kombination med verktygets kompakta utförande och förmåga att leverera upp till 34 Nm vridmoment ger användaren åtkomst, kontroll och produktivitet.

“Sedan lanseringen av M12-systemet 2008 har målsättningen varit oförändrad: att tillverka kompakta och hållbara lösningar som kommer åt i trånga och svåråtkomliga utrymmen och på så vis ersätta handverktyg och krävande manuella arbetsmoment”, säger Henrik Nielsen, produktchef Milwaukee Tool. ”Men trots verktygens fantastiskt kompakta format fanns det fortfarande vissa trånga utrymmen som till och med våra ledande lösningar inte kunde komma åt – i synnerhet vid installationsarbeten och arbetsmoment som entreprenörer inom mekanik, el och VVS ofta utför.”

Chuckarna kan vinklas i 16 olika positioner för bättre åtkomst i nästan alla vinklar. Vinkelskruvsatsen ger effektiv skruvdragning eller borrning i 90 grader för oslagbar åtkomst i trånga utrymmen. Offset-tillsatsen ger utmärkt åtkomst till trånga hörn och skadar inte intilliggande ytor vid skruvdragning. 10 mm metallchuck och chuck med 1/4” hexfäste ger ökad produktivitet genom att erbjuda flexibilitet för effektiv borrning och skruvdragning i praktiskt taget alla situationer. 10 mm metallchucken, 1/4” hexfästet och offset-tillsatsen kan också användas tillsammans med vinkelskruvsatsen för bättre åtkomst.

Verktygets bakre handtag gör att användarens hand hamnar högre upp på verktyget, vilket ger bättre åtkomst och kontroll i trånga utrymmen. Verktygets ovansida är dessutom platt, vilket gör att det kan placeras tätt mot en yta vid behov. Dessa unika funktioner i kombination med verktygets kompakta storlek och låga vikt gör att det ger åtkomst i trånga utrymmen. Framsidan av verktyget är försedd med en magnetisk bitshållare för flera bits, samt en avtagbar bältesklämma. Liksom övriga M12 Fuel-produkter använder det nya verktyget en kolborstfri PowerState-motor, ett RedLithium-Ion-batteri och RedLink Plus-elektronik.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×