Milwaukee Tool lanserar batteridriven bilningshammare

Publicerad 5/10, 2020 kl. 10:28

Milwaukee Tool lanserar den nya MX Fuel batteridrivna 28 mm Hex bilningshammaren. Verktyget har enligt Milwaukee Tool den lägsta vikten i sin klass med sina 29,6 kg och klarar av att bryta mer än två ton material per laddning.

Milwaukee Tool vill med MX Fuel skapa ett batteridrivet verktygssystem som levererar prestanda, driftstid och hållbarhet som efterfrågas av yrkesanvändare, utan riskerna förknippade med utsläpp, buller och vibrationer. Varje enskild lösning i MX Fuel bygger på ett kompatibelt system som använder samma batteri.

“Vårt mål var att utveckla ett system som skulle ta batteritekniken till nya höjder”, säger Henrik Nielsen, Product Manager Milwaukee Tool. ”MX Fuel bilningshammaren är inte bara säkrare och lättare att använda än de nätdrivna alternativen som finns på marknaden utan har även 35 % snabbare bilningshastighet.”

Bilningshammaren har en slagenergi på 64 joule och en vibrationsnivå på 5,17 m/s². Den har även ett ergonomiskt fronthandtag utvecklat för att göra verktyget enklare att manövrera och flytta runt på arbetsplatsen. MX Fuel bilningshammaren har tillräcklig drifttid för krävande arbetsuppgifter såsom bilning av en ränna som är 12 meter lång, 30 cm bred och 20 cm djup på en uppladdning. En annan fördel är One-Key som gör det möjligt att spåra bilningshammaren och få varningsmeddelanden, fullständig inventariehantering och smart maskinteknik som skyddar användarens investering.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×