MPK06 – ny minipicker från Jekko

Publicerad 7/4, 2020 kl. 15:24

Jekkos växande familj av minipickers välkomnar MPK06, den självdrivna elektriska kranen som fungerar utan krok och vakuumlyft. MPK06 är en kompakt minipicker med begränsad vikt som klarar att lyfta 600 kg.

MPK06 har ett dubbelt användarläge med krok eller vakuumlyft för glas. Andra funktioner på denna kran är en 360° kontinuerlig rotation av vakuumlyften och 10° höger-och-vänster elektrisk rotation av turret, som flyttar lasten åt sidorna men fortfarande med en relativt låg allmänvikt och åtkomst i trånga utrymmen.

Maskinen är 100 % elektrisk, både under transport och användning av arm. Den har en 3 kW motor som drivs på 2 x 12 V-155 Ah drivbatterier. Motorn är tyst och utsläppsfri för användning inomhus. De nya elektriska ställdonen, vars prestanda enligt Jekko kan jämföras med den hos vanliga hydrauliska cylindrar, levererar upp till tre snabba och mjuka rörelser åt gången utan förlust av prestanda. MPK06 har inga hydrauliska delar vilket gör kranen lämpad i känsligare kontexter då oljeläckage förhindras. Vakuumlyftens elektriska rotation och den elektriska förlängningen är tillgängliga som tillval.

MPK06 kräver ingen utbildning för att användas. MPK06 är utrustat med ett enkelt system med modulära och avtagbara motvikter och står för totalt 200 kg. De kan tas bort när maskinen måste lyftas med en kran eller flyttas i en hiss så att dess vikt minskar till 720 kg. MPK06 är utrustad med kraftiga metallhöljen och terränggående terrängdäck för de mest utmanande trädgårdsförhållandena. För inomhusdrift finns vita däck utan märkning som tillval. Minipickern är kompakt i storlek och minskad i vikt och går att transporteras i en vanlig skåpbil.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×