Norska HOLTE satsar i Sverige

Publicerad 16/11 kl. 10:44

Norska Holte Industri satsar nu i Sverige efter att ha gjort betydande framsteg på hemmaplan i Norge. Förra sommaren inleddes starten med ett nytt dotterbolag i Sverige. I spetsen för det svenska bolaget finns Magnus Scott som är VD och Niclas Alldén som ansvarar för marknadsföring och försäljning.

Holte Industri AS grundades i Norge 1966 av Hans Holte och har specialiserat sig på att tillverka olika produkter inom områden som el, värme, avfuktning och belysning. Under åren har företaget vuxit och utvecklats till ett familjeföretag i andra generationen med sonen Reidar som en del av ledningen, tillsammans med en extern VD som varit på plats i över tio år. Huvudkontoret är beläget i Gvarv, cirka tio mil söder om Oslo, med omkring trettio anställda och en årlig omsättning på 105 miljoner NOK (2022). Historiskt sett har företaget fokuserat på den norska marknaden, men intresset för grannlandet Sverige har funnits under en längre tid. Nu går startskottet för Holte Swedens verksamhet med Magnus Scott, Niclas Alldén och Robert Nydén i ledande befattningar. Samtliga har omfattande branscherfarenhet och har tidigare varit kollegor på Garo. ”Vi kände att det var dags för en nytändning”, säger Magnus Scott, VD för Holte Sweden. ”Det var inspirerande att få möjlighet att jobba inom ett företag där vi i stort sett hade fria händer”, tillägger Niclas Alldén, som är ansvarig för försäljning på Holte Sweden.

 

Satsning på svensk produktion

Förra sommaren grundades Holte Sweden med fokus på elcentraler, belysningsprodukter och klimatlösningar för tillfälliga installationer på byggarbetsplatser. Förutom Magnus, Niclas och Robert ingår Dan Hägerbring i den svenska organisationen. Han har gedigen erfarenhet inom produktion och inköp av elektriska produkter. ”Nu vill vi bli en integrerad del av kärnverksamheten”, påpekar Niclas Alldén. ”I Norge har de varit mycket framgångsrika, och framgången bygger på flexibilitet, lyhördhet och en stark inriktning på innovation.”

Det svenska bolaget är inte enbart ett säljföretag utan har redan nu sin egen produktion och anpassning av produkter samt ett välorganiserat lager för att möta de svenska byggbranschens behov. Den svenska fabriken är belägen i Värnamo i Småland, där företaget också har sina huvudleverantörer och samarbetspartners. Holte Sweden betonar den svenska produktionen: ”Mestadelen av våra produkter är utvecklade och tillverkade i Sverige”, konstaterar Magnus Scott. Till och med värme- och belysningsprodukterna utvecklas och tillverkas både i Norge och i Sverige.

Holte Swedens mål är att uppnå tillväxt genom att erbjuda smarta och energieffektiva produkter och lösningar som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Produkterna distribueras till professionella maskinuthyrare, återförsäljare och grossister. ”Vi känner oss välkomna i branschen igen”, säger Niclas Alldén. ”De stora aktörerna har välkomnat oss med öppna armar och är positiva till vad de ser. Vi har redan inlett samarbeten med betydande aktörer. Det är tydligt att det finns en plats för Holte.”

 

Stora framtidsperspektiv trots utmanande ekonomiska förutsättningar

Efter flera framgångsrika år på den svenska byggmarknaden befinner sig branschen nu i en något mer utmanande situation, vilket naturligtvis har påverkat de ursprungliga planerna. Men trots de rådande utmaningarna är Holte Swedens mål att på sikt etablera sig som en betydande och respekterad aktör inom sitt segment, säger Magnus Scott. ”Vi har en tydlig plan för tillväxt och ambitionen är att öka vår marknadsandel och utveckla smarta och innovativa produkter i samarbete med våra kunder.”

Besök gärna hemsidan www.holtesweden.se för mer information.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×