Nu kommer Suncons effektiva och miljövänliga värmare till svenska byggarbetsplatser

Publicerad 5/3 kl. 17:17

Den infraröda strålningspanelerna Suncon som revolutionerat och höjt värmen på norska byggen kommer nu till Sverige med företaget Tolcon.

Tolcon i Oslo har sedan länge framgångsrikt sålt professionella byggvärmare för arbetsplatsen. Hittills har man levererat över 1000 produkter till norska maskinuthyrare och nu är det dags att ta sig an övriga Norden och då vill man börja med Sverige. Produktserien säljs under varumärkesnamnen Suncon.

”Vi har ett fantastiskt fäste på den norska maskinuthyrningsmarknaden med Suncon och våra värmare är mycket uppskattade. Vi tror att de skulle passa lika bra på den svenska marknaden”, säger Fredrik Hammarlund på Tolcon.

 

Nära 50 olika modeller

Suncon-seriens värmare finns i en rad olika storlekar för proffsanvändning från den allra minsta värmaren IP54 på 1,3 kW till den största, IP25 på 6 kW. Totalt finns 48 modeller och varianter för uthyrning. Värmarna finns både som portabla och för fast installation. Tolcon är Norges ledande leverantör av kompletta energilösningar både till hushåll och olika typer av industrinäringar som maskinuthyrningsbranschen. Suncon är som sagt ett varumärke som ägs och säljs av Tolcon. Produkten är utvecklad av norska tekniker och produktutvecklare men tillverkas idag i Italien.

En Suncon-värmare alstrar värme genom infrarött ljus. Principen för Suncon infraröda strålningspaneler är hämtad direkt från naturen. Även om lufttemperaturen är under fryspunkten är det skönt och varmt i solen. Detta beror på strålningsvärmen, eller för att vara helt korrekt, den infraröda strålningen, som kommer från solen. Där infraröd strålning finns omvandlas denna till värme, till exempel på vår hud eller på materialytan. Suncons infraröda strålningspaneler använder samma naturliga princip som används för att värma upp byggnader på ett effektivt och miljömässigt beprövat sätt. Den enda skillnaden är att värmen genereras direkt där den behövs.

 

Satsar på miljövänligt

Tolcon har länge gjort sig kända för sitt sortiment av gasvärmare. Men man har i sin utveckling de senaste åren arbetat mycket med att ta fram miljövänliga produkter. Det var så Suncon-serien uppkom. Man lanserade en modell som synnerligen passar för uthyrning som kallas Suncon Zero 3. Produkten blev nominerad till det norska priset Byggenaeringens Klimapris 2021. Suncon Zero 3 har en effekt på 3 kW (2x1,5 kW). Vid placering av en värmare var tredje meter får man en fullgod värme på bygget. Värmaren kan också placeras på ett teleskopstativ och kan justeras upp till 180 cm.

”Miljöstiftelsen Zero här i Norge har konstaterat att byggbranschen har gått från att vara en beställare av utsläpp till en beställare av lösningar för att minska utsläppen på byggarbetsplatser, och implementera mer energieffektiva lösningar. Här spelar våra produkter en viktig roll. Hela Norden genomgår ett grönt skifte på alla nivåer och vi på Tolcon, som redan varit landets ledande leverantör av kompletta energilösningar för hushåll och företag, är i stor utsträckning med i den omställningen. Nu vill vi även få ut våra produkter på den svenska marknaden och söker både kunder och återförsäljare”, säger Fredrik Hammarlund.

 

UCO gick från diesel till elektriska värmestrålare

UCO är ett av Norges största uthyrningsföretag för helhetslösningar för byggarbetsplatser. I samband med att företaget i likhet med stora delar av byggbranschen håller på att gå över till en mer miljövänlig verksamhet bestämde man sig för att prova utsläppsfria, elektriska värmestrålare från Tolcon. Det visade sig ganska omgående att omställning från dieselvärmare till elektriska värmestrålare var den bästa lösningen.

”Det var ett verkligen framgångsrikt val”, säger Rune Eriksen på UCO. 

Men det är många flera norska maskinuthyrare som satsat på Suncon och mer är 1000 produkter, har som sagt levererats till maskinuthyrare i Norge, däribland Cramo, Ramirent och Renta.

www.suncon.no

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×