Ny årlig maskinutställning

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:07

Scantruck och Söderberg & Haak använder sin byggnad på Metallvägen i Rosersberg för en egen årlig maskinuppvisning kallad Maskinmässa Rosersberg. Under årets utställning presenterades flera nyheter från företagen.

Scantruck visade en rad maskinnyheter, bl a den nya Manitou MLT625-75H. Den har tidigare varit en 30 km/h-maskin, men kan nu köras i 40 km/h. Lantbruksteleskoplastaren MLA-T533-145V+ lanserades som prototyp på Elmia Lantbruk redan i oktober 2018. Nu är maskinen finputsad, klar till försäljning och demonstreras hos Scantruck i Rosersberg. 

”Många var också nyfikna på knäckarmsliften Manitou 180ATJ som har den senaste Stage V-motorteknologin och även en helt ny och funktionell design. Vi hade också premiär på vårt nya släp, som kan kopplas på de stora rotationsliftarna, så att alla nödvändiga verktyg kan tas med på byggplatserna. Och så blev Maskinmässa Rosersberg ett slutligt farväl för Mustangs gula lastmaskiner, som har förvandlats till röda Manitou-maskiner”, säger Anker B. Lemvig, Business Manager Sweden på Scantruck.

Även utanför Manitou-familjen kunde Scantruck presentera nytt, nämligen den nya agenturen för amerikanska GMG-saxliftar som presenterade en hel serie. 

Komatsu-importören Söderberg & Haak, som Scantruck delar byggnad med, presenterade ett brett maskinprogram med såväl grävmaskiner som hjullastare, ett brett spektrum från minigrävare och midigrävare, till stora grävmaskiner på larvfötter och grävmaskiner på hjul, samt hjullastare både under och över 15 ton. 

Bland de Komatsu-maskiner som fick mest uppmärksamhet från mässans gäster var Komatsus hjulgrävare. 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×