Ny litiumbatteridriven SPX1280 från Jekko

Publicerad 17/9 kl. 15:41

Den litiumbatteridrivna SPX1280 har en maximal lyftkapacitet på 8 ton och en maximal arbetshöjd på 26,6 meter (med installerad hydraulisk jib). Stödbenen har en hydraulisk rotation mellan 0 och 45 grader, och teleskopisk hydraulisk förlängning.

Beroende på öppningsvinkeln och förlängningen av stabilisatorerna kan programvaran i realtid definiera den maximala säkra arbetsbelastningen vid en specifik punkt. Tack vare den nya digitala elektrohydrauliska Danfoss-distributören reglerar maskinen oljetryck och flödeshastighet baserat på rörelse, belastning och rörelseshastighet. Det är möjligt att arbeta samtidigt med tre funktioner. SPX1280 är utrustad med en 1,5 ton hydraulisk jib och kan arbeta med en negativ vinkel upp till -10 grader, och med en 3,5 tons ”runner jib” som kan nå de smalaste hörnen (båda med plug & play-tillbehör). Maskinen har också en fjärrkontroll, med en mjukvara utvecklad internt av Jekko, som gör det möjligt att direkt aktivera eller inaktivera alla kranfunktioner och verktyg.

Trefasmotorn på 20 kW drivs av ett 96 V-litiumbatteri med en kapacitet på 400 Ah. En trippel batteriladdare är installerad ombord på maskinen för laddning med monofas (230 V) eller trefas (400 V). Maskinen kan användas medan batteriet laddas. Alla batteriparametrar och fel kan visualiseras på displayen på fjärrkontrollen. Tack vare elmotorn kan den nya versionen av SPX1280 även användas inomhus eller på känsliga arbetsplatser utan utsläpp. Litiumbatterier tillåter oförändrad och konstant prestanda även vid intensiv användning under hela laddningstiden, och de har längre livslängd jämfört med blybatterier, enligt Jekko.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×