Ny modell för högre höjder från Genie

Publicerad 7/4, 2020 kl. 15:29

Genie utökar sin generation av Genie S teleskopbomliftar med Genie S-80 J, baserad på Genie S-60 J fast med förmågan att nå högre. Den har en obegränsad plattformskapacitet på 300 kg.

Modellen är designad för att göra jobbet gjort med två personer, plus verktyg och en 1,8 meter jibb. Den har en arbetshöjd på 26,4 meter och en horisontell räckvidd på 16,8 meter. Liften har tillräckligt låg vikt (10 433 kg) för att kunna användas med Genie 4-Point TraX, ett patenterat band- och axelsystem, och är enligt Genie den första bommodellen i 24,4 meterskategorin att erbjuda en bandlösning. Genie TraX-systemet erbjuder terrängframkomlighet och lägre kontakttryck för att minska skadan när man använder liften på känsliga ytor, såsom blött gräs, lera, sand och snö, eller hårdare ytor, såsom grus, betong och asfalt.

Enligt Sean Larin, Product Manager Genie, kompletterar Genie S-80 J-modellen den populära ”tyngdlyftaren” Genie S-85 XC (Xtra Capacity) i en uthyrningsflotta. Med en 37 kW Kubota D1803 turbodieselmotor, tillgänglig i Steg V/Tier 4f, erbjuder Genie S-80 J en maskin i rätt storlek med enkelt underhåll. Modellen är dessutom utrustad med ett CAN-baserat kontrollsystem med ett inuitivt upplägg som överensstämmer med övriga Genie-bommar. I den digitala LCD-skärmen kan man felsöka och följa data i realtid. Denna modell är även kompatibel med Genie Tech Pro Link, ett handhållet diagnostikverktyg för mer flexibilitet under maskinuppdateringar, kalibreringar och felsökningar, även från bomplattformen utan bärbar dator eller övriga accessoarer. Modellen kommer med Genie Lift Guard Contact Alarm-systemet för att stärka säkerheten. Alla vanliga tillval för Geniebommar är tillgängliga, såsom generatorlösningen Genie Lift Power 3 kW och 12 kW och Genie Lift Guard (Fall Arrest Bar och Platform Mesh-accessoarer).

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×