Ny på jobbet!

Publicerad 22/4 kl. 11:04

Det spelar ingen roll hur gammal man är så blir det en viss anspänning när man börjar ett nytt jobb. Även en ”gammal räv” som jag känner av den.

Så det är med stor ödmjukhet som jag tar på mig rollen som VD för Rentalföretagen och ser fram emot att få vara med och driva frågor som kommer att hjälpa till att stärka vår bransch. 

Fördelen med att vara just en ”gammal räv” är att jag under åren lärt mig att utnyttja den där anspänningen till något positivt och kreativt och det kommer väl till pass nu när vi är på väg att ta nästa steg med Rentalföretagen och då inte minst med tanke på att vår bransch just nu befinner sig i en lågkonjunktur som påverkar oss alla mer eller mindre.

Nu har jag varit med så pass länge att det har hunnit med att passera ett par lågkonjunkturer i mina dagar och jag vet att det vänder, efter regn kommer sol men självklart så är det en tuff period för alla i vår bransch.

Medan vi navigerar genom dessa utmanade tider, är det än viktigare att vara optimistisk.

Glädjande nog så kommer det nu rapporter om snabbt sjunkande inflation, och då inte bara i Sverige, som gör att vi kan förvänta oss räntesänkningar inom kort och att byggkostnaderna planat ut vilket i sin tur är en förutsättning för att vända trenden på byggsektorn. Vi kan även se att industrin i Sverige har sakta börjat vända uppåt och de brukar vara först ut i en ”vändning”.

 

Framtiden för Rentalbranschen

Rentalbranschen har en viktig roll att spela i den ekonomiska återhämtningen och här är några steg som vi som branschförening kommer att jobba intensivt med: 

•    Anpassning: Anpassa oss till förändrade kundbehov och marknadstrender. Teknologiska framsteg, automatisering och digitalisering är verktyg som kan hjälpa till att effektiverera uthyrningsprocessen. Rentalföretagen driver idag projekt där vi inkluderar dessa verktyg för att just bidra till att göra våra medlemmar/partners arbeten effektivare och lättare.

•    Hållbarhet: Vi betonar hållbarhet och miljömedvetenhet! Att hyra utrustning i stället för att köpa är ett mer miljövänligt alternativ för kunderna. 

•    Samarbete: Samarbeta med andra aktörer inom bygg- och infrastruktursektorn. Rentalföretagen har redan nu starka band med flera stora aktörer där vi tillsammans har projekt som gör arbetet säkrare och inte minst ge tyngd i diskussioner med myndigheter när vi kan tala med en röst. Tillsammans kan vi skapa en mer robust och motståndskraftig bransch.

Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi lyfta branschen till att bli en attraktiv arbetsplats och där våra kunder kan vara trygga med att vi gör allt för att ge dom en säker arbetsmiljö för sina anställda med hjälp av det vi kan erbjuda. 

Med dem orden så vill jag uppmana alla att passa på att njuta av den ankommande våren och att vi alla ser fram emot att det snart blir bättre tider! 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×