Ny pumpteknik från Atlas Copco

Publicerad 17/9 kl. 15:42

Atlas Copco Power and Flow har introducerat en ny teknikplattform, Wear Deflector, för sina elektriska dränkbara länspumpar Weda D70. Kärnan i Wear Deflector är en hydraulisk konstruktion som enligt Atlas Copco ger hög pumpeffekt.

Länspumparna Weda D70 har en konstruktion med topputlopp och är lämpade för allmänna länspumpningstillämpningar, pumpning av grundvatten och råvatten på byggarbetsplatser och industrianläggningar. De kan pumpa vatten med en densitet på upp till 1100 kg/m³ och hantera vatten med fasta partiklar på upp till 7 mm i diameter.

”Fasta partiklar i vatten kan få ett kompressorhjul att slitas ut och gå sönder i förtid, men den här innovativa konstruktionen innebär att pumparna har exceptionellt lång livslängd”, säger Bart Duijvelaar, Product Marketing Manager för dränkbara pumpar Atlas Copco Power and Flow. ”Kompressorhjulen tillverkas också av rostfritt stål med hög kromhalt, 55 HRC, och har därmed hög hårdhet och exceptionell slitstyrka.”

Tack vare ett särskilt tätningssystem med hus av rostfritt stål kan underhåll utföras på plats. Andra funktioner inkluderar stötdämpare för att tåla ovarsam hantering och lättåtkomliga oljeinspektionspluggar. Pumparna har även en noggrant dimensionerad motor och kan köras torrt för tillförlitlig och robust drift, enligt Atlas Copco. Dessutom stöds användare av Weda-pumpar av ett nätverk av återförsäljare och servicetekniker samt av lättillgängliga delar, enligt Atlas Copco.

Alla pumpar i D-serien har Weda+-funktioner, som möjliggör plug-and-pump-installation. De har även fasfelsskydd, rotationsstyrning, termobrytare och en 20 meter lång kabel med en fasvändande stickkontakt för alla 3-faspumpar. Alla modeller har ett inbyggt start- och motorskyddssystem tillsammans med automatisk nivåreglering som tillval. 

Teknikplattformen tillämpas initialt på Weda D70-pumpen och kommer i framtiden att finnas tillgänglig för hela Weda D-avtappningssortimentet.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×