Ny sänksåg från Festool

Publicerad 1/9, 2022 kl. 15:27

Den nya sänksågen TS 60 K är enligt Festool snabbare och starkare än sina föregångare. Tack vare KickbackStop-tekniken skyddar den nya sågen dessutom både arbetsobjekt och användare.

”KickbackStop-funktionen skyddar inte bara arbetsobjektet, utan minimerar även risken för personskador”, säger teknikern och snickarmästaren Simon Illing. ”Vår nya TS 60 K arbetar precist, snabbt och säkert och levererar utmärkta resultat.”

KickbackStop gör att sågklingan stannar vid en rekyl som kan uppstå om klingan fastnar när man sågar eller sätter ner den i materialet. När KickbackStop har utlösts är sågen redo att användas igen, utan byten eller extra kostnader. Sågdjupet på 60 mm och den kompakta formen bidrar enligt Festool till fina resultat. Det går exempelvis att göra geringssnitt på 45° i massiva skivor upp till 40 mm, även med styrskena. Det stora tillbehörssystemet kring TS 60 K gör enligt Festool att den kan utnyttja hela sitt register i arbetet. Modellen kan användas med Festools kap- och gerskenor, och andra funktioner är exempelvis splitterskydd, vinkelanslag, parallellanslag, med mera. Sågen har en borstfri EC-TEC-motor av senaste generationen och ett varvtal på maximalt 6800 varv/min. Den är helsäkrad med all-inclusive-garanti, vilket inkluderar fria reparationer i tre år, originalreservdelar och stöldförsäkring.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×