Ny teleskoplastare blev stjärnan på Svenska Maskinmässan

Publicerad 3/10, 2016 kl. 13:30

En ny Manitou-teleskoplastare säkrade sig stjärnstatus på Svenska Maskinmässan på Solvalla. Alla tre mässdagarna konstaterade folken hos den svenska Manitou-importören, Scantruck, massivt intresse för den nya Manitou MVT929. Business Manager Anker B. Lemvig hos Scantruck kunde notera fyra sålda exemplar av den redan innan den första maskinen satte sina däck på svensk jord.

– Den första var just den MVT929 som vi hade med på Maskinmässan. Den nya teleskoplastaren byggs på Manitous fabrik i Italien, och vi kunde visa den första utanför Italien. Vi har också varit snabba med att lägga in de första beställningarna så att vi kan leverera de maskiner som redan är sålda innan maskinen kommer till Nordeuropa, säger Anker B. Lemvig.

Två meter hög – räckvidd nio meter
Manitou MVT929 har en totalhöjd på bara två meter, men når nio meter upp. Därmed är den en upplagd möjlighet för många byggfirmor som får en kompakt, högt räckande maskin som också kan köras ner i garaget under nybyggnationen under natten. MVT929 kommer för många entreprenörer vara ett välkommet supplement till den ytterst populära Manitou MT625, som också bara är två meter hög men som har en maximal räckvidd på sex meter. 
I Scantruck-montern blev också den nya 25 meter teleskoplastaren Manitou MRT2540 P+ närstuderad av de många besökarna. Beteckningen MRT visar att det är fråga om en rotationsteleskoplastare, som kan arbeta 360 grader runt. Den nya versionen levereras med Stage IV-motor, och Manitou har utrustat maskinen med 24V mot normala 12V.

Nytt säkerhetssystem
Scantruck använde Svenska Maskinmässan till att introducera det nya Safe MAN System, som Manitou har utvecklat till optimering av säkerheten vid arbete i personkorgar. 
På mässan kunde Safe MAN System upplevas på en Manitou 180 ATJ bomlift. En säkerhetsbjälke i personkorgens kontrollpanel säkrar att all rörelse ögonblickligen stoppar om folk i korgen håller på att komma i kläm. Manitou har lanserat säkerhetssystemet som en option, men Scantruck har valt att göra det till standard på alla nya Manitou-liftar från 8 till 28 meter, eftersom det aldrig ska råda tvivel om säkerheten. 
Scantruck är också svensk importör och återförsäljare av de amerikanska Mustang-minilastarna som  naturligtvis också kunde upplevas på Solvalla.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×