Ny tyst billift perfekt för uthyrning från Dinolift

Publicerad 17/9 kl. 15:38

Finska tillverkaren Dinolift lanserade en ny 3,5 ton fordonsmonterad dieselelektrisk hybrid på tyska mässan Platformers Days.

Det senaste tillskottet i Dinolifts lättviktsfamiljen är en expansion av fordonsmonterade DINO VT-serien vilket tar serien till en ny liga inom batteri/dieseldrivna produkter. Eftersom alla elektriska liftoperationer är möjliga kan åtkomstarbete utföras i fullständig tystnad och med inga utsläpp även inomhus. Precis som sin föregångare är 230VTH konstruerad och byggd 100%-igt uthyrningssäker. Den är kostnadseffektivt och kan köras med B-körkort. Dessutom är det den enda hybrid i sin storleksklass som har plats för medförare i kabinen.

Användning av ström från ett LiFePo-batteri gör DINO 230VTH tyst och utsläppsfri drift, vilket bidrar märkbart till den mångsidiga användningen av liften. Det möjliggör arbete inomhus och i andra utsläppsbegränsade områden som stadskärnor, hallar och innergårdar. Kapaciteten på det 5 kWh starka LiFePo-batteriet möjliggör all elektrisk lyftdrift under en dag utan att behöva ladda under dagen.

Förutom miljöfördelarna förbättrar den elektriska användningen också användarupplevelsen avsevärt. Arbetet i korgen blir smidigt och stabilt utan darrande eller störande lukt från avgaserna. Till användarvänligheten skall också läggas de funktioner som är gemensamma för DINO 230VT vilka är: intuitiva och enkla reglage, en lättkörbar korg med en säker halkfri trappa och den utmärkta utsikten från korgen över hela arbetshöljet.

En viktig designprincip för DINO 230VTH var att tillhandahålla batterianvändning utöver alla viktiga standardfunktioner i VT -serien. Även om miljöaspekterna var de viktigaste drivkrafterna bakom designen, har den flexibla och mångsidiga användningen av maskinen inte äventyrats. I vikten på 3500 kg ingår två förare enligt europeiska normer, vikten på 90% bränsle och full AdBlue-tank för längre resor. Dieselmotorn förblir en driftskälla när batteriet är svagt eller när arbetsmiljön är lämplig och batteritiden kommer att behövas för ett annat jobb samma dag. Standardomformaren på 1 kW laddar högspänningsbatteriet medan dieselmotorn är igång om operatören vill göra det.

Hela DINO VT-serien är specialbyggd för uthyrning och passar för användning under varierande förhållanden och temperaturer. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt att förhindra avbrott och maximera drifttiden.

Liften är konstruerad och byggd för tung användning och alla komponenter är välskyddade. Omfattande servicedokumentation och utmärkt tillgänglighet för reservdelar ökar också hissens kostnadseffektivitet på lång sikt.

www.dinolift.se
www.zipup.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×