Ny vält från Mecalac

Publicerad 29/10, 2019 kl. 16:54

Företaget GMS, Grävmaskinsspecialisten är återförsäljare för Mecalac i Sverige. Förutom sina grävmaskiner är Mecalac kända för en rad andra entreprenadmaskiner såsom sitt sortiment av vältar.

Under 2017 förvärvade Mecalac Terex-fabriken i Coventry, Storbritannien, en tillverkningsanläggning för grävlastare, dumprar och vältar. Med all sin expertis inom design och praktisk innovation förbättrar Mecalac sina produkter hela tiden. MRB71-välten med en enda trumma är ett bra exempel på detta och den innehåller nu en serie tekniska uppdateringar som förbättrar dess användarvänlighet, säkerhet och prestandanivåer. På den nya maskinen har remdrift ersatts av ett helt hydrostatisk system som gör det mer flexibelt och lättare att använda. Som ett resultat har dess bredd minskats, vilket gör det möjligt att arbeta mycket närmare väggarna. Vattentankens kapacitet har ökats till 27 liter och motorn har nu höjts till 7,3 kW. Dessa produktförbättringar minskar behovet av underhåll, de förbättrar avsevärt användarvänligheten för operatören och ökar även kompaktvalsens prestanda.

Mecalac arbetar också systematiskt för att optimera operatörens säkerhet. På MBR71 har alla kontroller flyttats till handtaget för att förbättra säkerheten och ergonomin vid användning av denna enhet. Den nya hydrauliska handbromsen appliceras om trycket sjunker, vilket gör operationen ännu säkrare. MBR71 är speciellt utformad för komprimering av granulat- och asfaltbaserat material och passar perfekt för uppgifter som underhåll av vägar, vandringsleder, cykelleder, lekområden och, på allmän nivå, för landskapsarbete. Den beprövade designen ger optimal balans, vilket gör den till den mest manövrerbara i sin kategori i trånga utrymmen, varför denna komprimeringsrulle är ett så oumbärligt verktyg på många byggplatser.

www.gravmaskinsspecialisten.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×