Ny vinkelslip från Festool

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:21

Tillökning i Festools 18 V-familj med vinkelslipen AGC 18 med robust konstruktion och god ergonomi.

Hjärtat i nya AGC 18 är den borstfria EC-TEC-motorn. Den sitter i ett slutet hölje som skyddar motorn mot damm, vilket garanterar underhållsfri och lång livslängd. Även den intelligenta styrelektroniken är dammskyddad eftersom den också är ingjuten i ett hus. Dammtåligheten och hållbarheten i kombination med Festools omfattande serviceförmåner gör att AGC 18 är en säker och ekonomisk investering.

Motorn har mjukstart och har dessutom ett elektroniskt överbelastningsskydd. Omstartspärren, den digitala temperaturövervakningen och motorbromsen ökar säkerheten och hållbarheten ytterligare. Tack vare de här funktionerna kan användaren få god kontroll på maskinen och dessutom arbeta säkert. Varvtalet i AGC 18 kan ställas in steglöst mellan 4500 och 8500 varv/min så att man alltid kan jobba materialanpassat.

“Med den nya AGC 18 erbjuder vi ett batteridrivet kraftpaket som ligger steget före både när det gäller robust konstruktion, säkerhet och ergonomi”, säger José Kunze, utbildad snickare och produktspecialist på Festool.

En detalj är att det här kompakta kraftpaketet, inklusive batteri, laddare och tillbehör, får plats i sin Systainer. Tack vare den låsbara spindeln och snabbspännmuttern går det snabbt att byta skiva utan verktyg. EC-TEC-motorn går lugnt med låga vibrationer, vilket beror på att motorn och höljet är frånkopplade från varandra. Den nya batterivinkelslipen finns ute i fackhandeln från och med september 2019.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×