Nya oljesmorda skruvkompressorer från Atlas Copco

Publicerad 5/10, 2020 kl. 10:33

Atlas Copco släpper den nya kompressorserien GA30+-45+ (30-45 kW / 40-75 hk). Det nya drivsystemet erbjuder en ökad energieffektivitet och en låg livscykelkostnad.

Med den nya serien vill Atlas Copco leverera en lägre total livscykelkostnad, mer energieffektivitet, mer tillförlitlighet, samt smartare och tystare lösningar. Den använder sig av den senaste versionen av Atlas Copcos patenterade kompressionselement och en IE4-certifierad motor. Den fritt avgivna luftmängden har ökat med 2,7 % och energieffektiviteten är i genomsnitt 3,2 % bättre än tidigare modeller. Eftersom energikostnaderna utgör den största andelen av en kompressors kostnad så sjunker den totala livscykelkostnaden med en maskin i denna nya GA-serie, enligt Atlas Copco.

Kompressorns robusta drivsystem är byggt för en tillförlitlig tryckluftsproduktion, även under krävande förhållanden. Exempelvis behöver inte de oljesmorda lagren någon smörjning eller återsmörjning. Kompressorn levereras också med ett insugsfilter som ger maskinen en längre livslängd än andra filter på marknaden. Tack vare ett en helt underhållsfri drivlina kan den nya GA-serien dessutom servas en halvtimme snabbare än tidigare modeller. Innovativa oljefilter med snabbkopplingar möjliggör en snabb ned- och återmontering av filtren.

Den nya GA30+-45+-serien har ett kylsystem med överdimensionerade kylare. Fläkten uppfyller de europeiska energikraven ERP2020 och är tyst. Detta gör det möjligt för operatörer att köra maskinen på fabriksgolvet utan störningar orsakade av buller. Modellen är kompakt och dess storlek är anpassad till trånga lokaler där utrymmet är begränsat. Standardversionen är 32 % mindre än föregångaren.

Alla modeller i serien GA30+-45+ levereras med Elektronikon Touch, Atlas Copcos mest avancerade styrsystem. Med den lättanvända pekskärmen följer kontroll- och övervakningsmöjligheter. Dessa inkluderar ett fördröjt andra stopp, olika veckoscheman och integrerad styrning för upp till sex kompressorer. I kombination med SmartLink fjärrövervakning kan användare optimera tryckluftssystemets prestanda och minimera underhållskostnaderna.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×