Nya produkter från Magni

Publicerad 24/2 kl. 17:08

Den italienska teleskoplastartillverkaren Magni är just nu i processen att bygga ett rykande färskt högkvarter med fabrik och angränsande grundskola. Det är dock inte den enda nyheten hos företaget som bland annat lanserar en ny bom och den nya tjänsten My Magni.

Den nya bommen RTH 6.51 (sex förlängningar) har förbättrad hydraulisk rotationsprestanda genom sina två växlar. Axlarna möjliggör en dubbelt så tung last jämfört med den tidigare axelmodellen som användes i RTH 6.46. Dessutom har Magni gjort den del av reglerventilen som ansvarar för stabiliseringen proportionerlig för att ge en mer precis utjämning.

Från och med april kommer hela serien av roterande och stationära teleskoplastare bland annat utrustas med Steg V-motorer och drivlinor som möter de senaste utsläppskraven. Ändringar har gjorts i hur serien presenteras, med 4/5 tonserien först, därefter 6/7 ton och sist 8/13 ton. Magni har fokuserat på högre kapaciteter, bland annat med en ny modell som kan nå 51 meter. Magni har även implementerat en ny funktion för korrigering av chassins nivå på alla maskiner för situationer där bommen är högre än tre meter. Dessutom har de utvecklat en ny fjärrkontroll med ny LED-skärm och en joystick med 30 % bättre proportion jämfört med den äldre versionen. Byte av sändare görs genom att para elektroniskt istället för med kodnyckel.

En av de stora nyheterna är att Magnis sortiment utrustats med My Magni som gör det möjligt för användaren att enkelt se vart maskinen befinner sig och hitta parametrar och funktioner för att bland annat undvika dötid. My Magni gör det möjligt att fortsätta vara uppkopplad med flottan oavsett vart du är. Tjänsten gör det möjligt att hantera användartider och schemalagda notifikationer för service vilket förbättrar underhållsplaneringen. Maskinfelvarningar och underhållshistorik är också tillgängliga. Notifikationer för geolocation i realtid visar användaren exakt när en maskin lämnar ett område (geofencing) och meddelar dig ifall maskinen används olovligt. Det går att slå på ett ”användarförbud” med stöldvarning ifall maskinen startas eller flyttas utan tillåtelse. Säkerhetsmeddelanden visar om maskinen av någon anledning inte fungerar som den ska eller har skadliga defekter. My Magni finns också som app på App Store eller Play Store.

Sist men inte minst bör nämnas Magnis sortiment av saxliftar, som innehåller både elektriska och off-road-diesel-modeller. De kännetecknas bland annat av diagnostiksystem som omedelbart ger feedback på maskinens status, förenklat underhåll med flyttbart batterifack, noll utsläpp och krosskydd.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×