Nyheter från Dinolift på Bauma

Publicerad 31/5 kl. 16:04

På Bauma lanserade finska Dinolift en ny lättvikts 4x4 bomlyft med stötfångare, DINO 220RXT.

Det är det senaste tillskottet Dinolift lättviktsfamilj och en utökning av den nya RXT-serien som lanserades 2017. DINO RXT-serien är ett beprövat koncept och de senaste modellerna tar serien till en ny nivå vad gäller bommens prestanda och övergripande användbarhet. Att upprätthålla den ursprungliga ideen med låg totalvikt ger kunden fördelar med energieffektiv användning och transport samt lägre underhålls- och driftskostnader. Serien tar också hänsyn till miljöaspekterna genom att minska utsläppen.

Den nya DINO 220RXT ger RXT-serien en lägre arbetshöjd men har fortfarande den nya höghöjda stålbomkonstruktionen med en 2-delad bom som ger en obegränsad räckvidd på 12m vid en säker arbetsbelastning på 230kg. Som tillval kan 220RXT utrustas med en XL-korg för två operatörer, samtidigt som den säkra arbetsbelastningen ökas till 250 kg, övervakad av en belastningsgivare under korgen.

DINO 220RXT har samma fördelar för kunden som 280RXT. Tack vare sin låga vikt passar den till arbetsplatserna med viktbegränsningar. Det kommer inte att skada mjuka ytor oavsett om det finns insidan på mjuka golv eller ute på gräset. Den enastående utvägen och utjämningsförmågan på en svår mark bidrar också till maskinens mångsidighet. Den kraftfulla Kubota-motorn i kombination med den låga totalvikten och den låga tyngdpunkten i maskinen möjliggör en snabb rörelse även om markförhållandena är utmanande. Snabbare körhastighet och stödbenen bidrar till effektiviteten i arbetet.

Tillsammans med den nya RXT-serien visade Dinolift även DINO 230VT, den populära batteridriven släpvagnen DINO 160XTB II och den larvbandsburna allroundmaskinen DINO 220XTC II med den skräddarsydda släpvagnen i aluminium, DT3500L, för enkel transport.

I Sverige säljs som bekant Dinolift av företaget ZipUp.

www.zipup.se

www.dinolift.com

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×