Nytt dammutsug från Bosch

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:09

Nu utökar Bosch sitt sortiment för dammfri borrning med ett batteridrivet dammutsug med egen strömförsörjning, GDE 18V-26 D Professional. Den är kompatibel med de fem vanligaste hamrarna från Bosch i tvåkilosklassen.

Dammutsuget skyddar hantverkare mot damm vid borrning på ställningar, lyftar eller svåråtkomliga ställen och passar framförallt hantverkare som åker mellan olika arbetsplatser då de slipper bära på extra utsug. Leveransen inkluderar fyra dammfångare för olika användningar: två för mindre borrdiametrar på 4-16 mm och två för större diametrar upp till 26 mm, som passar för enheter med fast eller bytbart foder. Vid behov går det även att montera en förlängning för användning med borrar upp till 265 mm.

Borrhammare som GBH 2-26 F Professional, med pistolgrepp, är enkla att ställa in. Ställ dammutsuget på en lämplig yta och sätt in den medföljande stödbygeln i de avsedda öppningarna. För därefter in borrhammaren i spåren på dammutsuget precis som ett batteri, tills den hakar fast. Nu behöver bara extrahandtaget dras åt och sedan är GDE 18V-26 D Professional redo att användas. Dammutsuget startas med på- och av-knapp och kan sitta på verktyget för framtida användning. Vid behov lossas det snabbt med en knapptryckning. Genom en transparent ruta i dammlådan och en laddningsindikator med fem steg har hantverkaren alltid koll på verktygets tillstånd. Lådan rymmer borrdamm från upp till 20 hål med en diameter på 12 mm och 50 mm djup och är lätt att tömma. HEPA-filtret behöver bara knackas ur vid rengöring. 

Både dammutsuget GDE 18V-26 D Professional och våt- och torrdammsugaren GAS 18V-10 L Professional drivs med 18 V-batterier. Oavsett vilket batteri användaren väljer är Professional 18V System från Bosch kompatibelt med nya och befintliga elverktyg och laddare i den här voltklassen. För GDE 18V-26 D Professional passar det kompakta batteriet ProCore 18V 4.0Ah med hög kapacitet och för GAS 18V-10 L Professional passar ProCore 18V 8.0Ah. GDE 18V-26 Professional har varit tillgängligt sedan maj 2020.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×