Nytt futuristiskt miljökoncept från Manitou

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:03

Manitou arbetar på ett futuristiskt koncept där morgondagens maskiner ska baseras på bärduktiga lösningar med alternativa energikällor. Konceptet kallas Oxygen och presenterades under Bauma i München, Tyskland.

Tag en djup inandning och märk – ingenting. Det är en del av visionen bakom Manitous koncept för framtiden. Än så länge kallar Manitou teleskoplastaren MT625e Oxygen för en futuristisk konceptmaskin. Även om maskinen vid första anblick kan likna Manitou MT625, så är det alltså fråga om en ännu inte existerande maskin. I alla fall i förhållande till produktsortimentet.

Den lilla skillnaden är det lilla ”e” för elektrisk – och Oxygen. Det är fråga om mer än bara ett byte från diesel till elektrisk motor i maskinen. Konstruktörerna har varit runt i alla hörn och krokar av den tidigare teleskoplastaren för att hitta möjligheter för att inlemma miljö- och klimatmedvetenhet i framtidens maskiner. 

Manitou håller på för fullt med att utveckla framtida versioner av flera olika maskintyper. För MT625:an erbjuder konceptmodellen både elektrisk motor och specialdesignad belysning med blått sken för att illustrera det icke-förorenande konceptet. Förarhytten är designad med nya gränssnitt, och de franska konstruktörerna låter inte miljön få tillräckligt bara i form av noll-utsläpp och specialljus. De bärduktiga och naturliga lösningarna inkluderar också materialvalet där det, som ett bra exempel på koncernens miljöpolitik, är möjligt att välja hyttens interiör i trä.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×