Nytt inom bodetablering

Publicerad 22/4 kl. 12:37

Inom bodetablering släpps just nu inga nya arbetsbodar men däremot flera innovationer och tillägg för att lösa vardagen på arbetsplatsen. Pa-So släpper till exempel ett nytt byggsteg, medan Vallavagnen lanserar en WC-kabin för bygghissar.

Nytt byggsteg och arbetsbockar i ny färg från Pa-So

Vad gäller bodetablering är den mest aktuella produkten från Pa-So Produkter deras ramp, där en nyhet är att användaren nu kan använda rampsystemet som entré, ramp, samt entré till övervåning. Det nya rampsystemet går att montera på 30 minuter med tre personer, enligt Pa-So. I övrigt lanserar Pa-So under andra kvartalet ett nytt byggsteg som är 250 mm djupt och har ett förbättrat genomsläpp av snö. Dessutom släpps deras arbetsbockar i ny färg, en så kallad Black Edition. Arbetsbockar i enkelt utförande inkluderar sex modeller, där fyra modeller är 620 mm breda och har en höjd på 470 mm, 705 mm, 940 mm och 1175 mm. De övriga två modellerna är 705 mm breda, och 470 mm och 705 mm höga. Arbetsbockar i dubbelutförande finns i två modeller, där båda är 620 mm breda med en höjd på 470 mm och 705 mm. Samtliga arbetsbockar använder sig av en 250 mm djup topplatta. Arbetsbockarna är även utrustade med räfflade och oljebeständiga gummifötter. Förutom ovannämnda produkter erbjuder Pa-So trappor och trappstegar, arbetspallar, monterings-, vägg- och gjutstöd och plattformar för bodetablering. De erbjuder även tillverkning av specialföremål om önskemål finns. Tillverkningen sker i Avesta, och stålet som produkterna görs i kommer från SSAB. Ytbehandling sker i Eskilstuna.

 

Vallavagnen presenterar WC-kabin för bygghissar

Nu lanserar Vallavagnen en innovativ lösning för byggarbetsplatser, nämligen en toalett för bygghissar. Modellen är utrustad med två vattenspolande toaletter, teknikrum med kvarnpump som pumpar avloppet genom en 50 mm pem-slang, höj- och sänkbart tak för transport i bygghissar med en höjd på under två meter i nedsänkt läge, samt en kompakt design som enligt Vallavagnen gör det lätt att städa och underhålla. Denna innovation är enbart en av flera toalettutföranden som Vallavagnen tillverkar i egen regi i Katrineholm. I utbudet finns både vattenspolande toaletter och slamtoaletter, där WC1 är en vattenspolande toalettkabin medan ST 600 är en slamtoalett med en 600 l tank. Det finns även toaletter med el eller gasolförbränning. Samtliga toaletter har värme, belysning, isolering för nordiskt klimat och lyftbom, och finns med hjulställ och i enkel- eller dubbelutförande. Modellerna baseras på väggar och tak med 50 mm isolering, golv med 60 mm isolering, sandwichpaneler och koniska fötter, med hjulställ för 30 km/h eller 80 km/h som tillval. Vallavagnen erbjuder även ett sortiment av reservdelar för vagnar, och erbjuder även service i form av en servicebuss eller via servicepartners. För den intresserade är Vallavagnen också öppna för att åka ut på besök eller ta emot för studiebesök för att berätta mer om sitt sortiment, som förutom toaletter även inkluderar personalvagnar, rastvagnar, bostadsvagnar och vagnar med dusch.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×