Nytt inom byggställningar

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:39

Vad gäller byggställningar kommer flera intressanta nyheter för ökad säkerhet på arbetsplatsen: En ny aluminiumplattform från MonZon, en rullställning från Layher, ett uppdaterad trapplöp från Haki, och mycket mer.

MonZons nya plattform och plank i aluminium

Den nya Alu-plattformen och Alu-planket från MonZon kännetecknas av sin stansade hålbild, framtagen med målsättningen att förhindra halkolyckor för montörer och användare. Både Alu-plattformen och Alu-plankan passar till U-bomssystemen 0.73, 1.09 och 140, och passar även till konsol 0.39. U-plattformen monteras i ramarnas, U-bommarnas, U-konsolernas eller U-balkarnas U-profiler för att kunna gå i byggnadsställningen. Planklåsen ser till att låsa fast plattformen i U-profilen, dock inte vid användande av ramar då dessa låser plattformen med sin bottendel. Vid behov finns även reservdelar till plattformen, och såväl Alu-plattformen som Alu-planket finns tillgängliga i olika storlekar. Lastklassen ligger på 3-4 ton.

 

En stor samling nyheter från Haki

Haki uppdaterar kontinuerligt produkter för att maximera säkerheten och skydda arbetare på tillfälliga arbetsplatser. Deras mål är att utveckla komponenter med lång livslängd, utforma produkter så att de är lättare att återvinna och lägga stor vikt vid miljöpåverkan i alla inköpsbeslut. Målsättningen är att produkterna ska hålla länge, och deras nya produkter är även kompatibla med äldre system. En nyhet från Haki är en vidareutveckling av deras trapplöp. Den uppdaterade versionen av 1-meterstrapplöpet är 25 procent lättare och följer stegkonfiguration och höjd från övriga trapplöp i det symmetriska trapptornet. Det gör enligt Haki trappan mer ergonomisk att använda. Trapplöpet är typkontrollerat och uppfyller lastklasskrav samt krav för tillträdesled enligt standard.

En annan nyhet är ett nytt lyftsystem för offshore-projekt. Det nya lyftsystemet Haki Lyftbalk, som är en tilläggsprodukt till ställning, är kompatibel med Haki Universal aluminium S4 och S6 och är framtagen främst för användning i offshore-industrin. Det nya lyftsystemet är CE-märkt i enlighet med kraven från den norska marknaden för oljeindustrin.

En tredje nyhet från Haki är förstärkta standardhjul till rullställning. De uppdaterade länkrullhjulen har tagits fram med leverantör för Haki och uppfyller Hakis krav på bland annat belastning och säkerhet.

Avslutningsvis lanserar Haki även en uppdatering av skivan i deras krok- och ramplan. Skivan i glasfiberkomposit, som är av oorganiskt material, är både lättare, har längre hållbarhet och är därmed mer kostnadseffektiv jämfört med den tidigare plywoodskivan. De nya krok- och ramplanen finns både med och utan lucka och stege.

 

Anpassningsbar rullställning från Layher

Layher erbjuder proffs inom byggbranschen rullställningslösningar för olika uppgifter. Tack vare Uni-Roll med dess olika storleksalternativ är det möjligt att med få komponenter bygga olika storlekar och varianter, något som enligt Layher minskar behovet av lager och logistikkostnader. Systemkomponenterna är gjorda av aluminium och har snäppklo som är tänkt att underlätta en snabb och enkel montering, samt säkerställa stabilitet vid arbete på hög höjd. Med Uni-Roll är Layhers målsättning att erbjuda kunder från bygg-, uthyrnings- och industribranschen ett säkert arbete på alla höjder, både inomhus och utomhus. Ramarna har 25 cm mellan stegpinnarna, och det rullande tornet går att matcha utefter platskrav. Layhers produkter är designade för att överensstämma med lagstadgade säkerhetskrav, och tillverkningen av Uni-Roll karaktäriseras av Layhers kvalitetsledningssystem. Det är även möjligt att använda Layher Safety Structure P2 vilket gör att användaren kan bygga utan fallrisk vid montering av ställning.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×