Ramirent lanserar appen RamiCheck

Publicerad 25/5 kl. 10:43

Nu kan Ramirents kunder få tillgång till besiktningsdokument och information om utsläpp, vibrationer, ljud och annan CE- och miljödokumentation kring produkten de hyr via appen RamiCheck, som lanserades i april.

Ramirent har närmare 120 000 maskiner för uthyrning runtom i landet, alltifrån anläggningsmaskiner och liftar till byggmaskiner och handverktyg. Ofta efterfrågas information om produktens CE-märkning, miljödokumentation eller när den senast besiktigades. För att kunna serva kunderna med denna information har Ramirent utvecklat appen RamiCheck. Genom att scanna eller skriva in objektnumret på den hyrda maskinen blir all dokumentation tillgänglig för användaren via appen eller Ramirents hemsida.

“I RamiChecks första version har vi samlat alla maskiner med förbränningsmotorer och produkter med besiktningskrav, totalt cirka 20 000 produkter”, säger Eric Nordin, affärsutvecklare Ramirent. “I nästa steg är vår ambition att utöka med ännu fler produktkategorier och funktioner.”

Även dokumentation kring personligt fallskydd finns tillgängligt via RamiCheck. “Det gör det tryggt för användaren att enkelt kunna se i appen när fallskyddet senast besiktigades och vilken egenkontroll vi på Ramirent har gjort för att garantera att produkten är säker att använda.”

I appen finns utöver dokumentation och produktinformation även en användarhandbok för hur maskiner och utrustning ska användas på ett effektivt och säkert sätt, samt information om närmast tillgängliga kundcenter. RamiCheck är utvecklad av teknikutvecklingsföretaget Realbridge tillsammans med Ramirent. Tjänsten går att ladda ned som app och finns även tillgänglig på Ramirents hemsida.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×