Renta expanderar till Norge

Publicerad 19/11, 2018 kl. 15:18

Renta Yhtiöt OY har den 5 oktober 2018 undertecknat ett avtal om att förvärva 100 % av aktierna i det norska hyrföretaget Flexleie AS.

Företaget ägs av Atlantis Vest tillsammans med nyckelpersoner. Efter förvärvet kommer nettoförsäljningen av Renta Group under 2018 uppskattas vara cirka 140 MEUR. Slutförandet av förvärvet beräknades vara klart i slutet av oktober 2018.

Flexleie etablerades 2002 och bedriver verksamhet på den norska västkusten, nord- norge, Oslo- regionen och har nyligen startat upp sin verksamhet i Sverige. Företaget har sitt huvudkontor i Bergen och bedriver ett nätverk av 6 depåer med stark lokal närvaro. Nettoförsäljningen av gruppen är 120 MNOK. Flexleie tillhandahåller uthyrningstjänster för kunder inom byggnads- och industri- sektorerna och specialiserat sig på infrastrukturprojekt.

Efter transaktionen kommer Flexleie att fortsätta att fungera som ett enskilt företag inom Renta Group. Flexleie CEO, Kato Stien, och nyckelpersoner kommer att fortsätta i sina nuvarande positioner och bli minoritetsägare i Renta Group OY. Transaktionen påverkar inte driften av företaget eller anställningen för de 40 arbetstagarna.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen eller andra detaljer om transaktionen.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×