Riwal förvärvar Lipac

Publicerad 29/5, 2019 kl. 16:15

Riwal, den internationella uthyrningsspecialisten för liftar och teleskoplastare, har förvärvat det svenska uthyrningsbolaget Lipac.

Lipac grundades 1972 och är specialiserat på uthyrning av liftar och teleskoplastare. Bolaget har fem depåer i centrala Sverige, med huvudkontor i Stockholm. Lipac har 37 anställda och driver en flotta på cirka 1000 maskiner, som innehåller saxliftar, bomliftar, lastbilliftar samt teleskoplastare.

Riwal Holding Group etablerades 1968 med huvudkontor i Nederländerna. Idag är Riwal en internationell uthyrnings- och försäljningsspecialist på liftar, teleskoplastare och generatorer. Riwal sysselsätter över 2200 personer, har 67 depåverksamheter i 16 länder, driver över 16 500 enheter och bedriver verksamhet i över 70 länder.

”Sverige är ett av de viktigaste områderna när det gäller vår tillväxtstrategi. Förvärvet av Lipac kommer att stärka Riwals marknadsposition i Sverige avsevärt”, säger Søren Rosenkrands, affärsutvecklingschef Riwal. ”Riwal och Lipacs nya sammanslagning ger en stark synergieffekt, eftersom båda företagen är specialister på maskiner för arbete i höjden och har kompletterande depåplatser. Vi fokuserar båda på att leverera den bästa kundupplevelsen och våra kärnvärden är säkerhet och hållbarhet. Vi välkomnar alla Lipac-anställda till Riwal-familjen.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×