Scandlift stärker sitt serviceerbjudande

Publicerad 10/10, 2018 kl. 11:58

Efter över 30 år som svensk auktoriserad återförsäljare av Genie liftar utökar nu ScandLift sitt serviceerbjudande genom nyförvärvet av GTS. GTS är specialiserat på försäljning, uthyrning och service av bland annat terminaltraktorer och truckar.

Nu står det klart att ScandLift tar nästa strategiska steg i bolagets utveckling genom nyförvärvet av Göteborgs Truckservice, GTS. Enligt ScandLifts VD, Christian Eriksson, är investeringen av GTS intressant av många anledningar. 

“Våra bolag kompletterar varandra i en rad avseenden. GTS är oerhört starka på servicebiten, en kompetens som de utvecklat under 60 år som familjeägt bolag, och som resulterat i att de idag har en av Västsveriges mest kompetenta verkstäder. Att matcha det med vår kundbas och erfarenhet av försäljning av liftar från världsledande varumärken, det känns klockrent och skapar en stor nytta för våra kunder”, säger Christian Eriksson.

  GTS har nyligen certifierats som Volvo Penta Service Provider, något som kommer att komma hela den nya konstellationen till godo. Förutom kvalitetsstämpeln det innebär, så kommer det sannolikt innebära en hel rad nya kunder. 

  Totalt kommer de anställda i de båda bolagen att bestå av tolv personer, men det finns redan planer på att stärka upp på verkstaden med servicetekniker, samt säljsidan för att möta den ökade efterfrågan. 

“Affären innebär en möjlighet för båda parter att fortsätta växa. En större gemensam varumärkesportfölj och ett bredare serviceerbjudande ger oss en ökad stabilitet och trygghet. Det i sin tur gör att vi kan leverera ännu högre kvalitet till våra kunder, både på kort och lång sikt”, säger Christian Eriksson.

  Det är inte omöjligt att det blir fler förvärv i framtiden. Efter att ha byggt upp en stabil försäljningsverksamhet under många år menar ScandLifts VD att det verkliga slaget om kunderna sker på eftermarknaden. Alla kan leverera en maskin, men vad som händer sedan är det verkligt intressanta. 

“Tillsammans med GTS kan vi erbjuda en heltäckande service, och våra kunder kan köpa både lift, terminaltraktor och truck samt underhåll av alla olika maskiner genom en och samma leverantör. Med egna servicebilar kommer vi att kunna ge kunderna service på deras villkor, och vårt nästan 1000 m2 stora verkstadsgolv ger oss precis den plattform vi behöver för att fortsätta utvecklas och växa”, säger Christian Eriksson.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×