Scantruck presenterar eldriven bomlift från Manitou

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:03

Manitou 200ATJe Oxygen arbetar ljudlöst och utsläppsfritt, utan att kompromissa med användarvänlighet eller kraft. Fyrhjulsdriften och den höga markfrigången möjliggör arbete i såväl terräng som inomhus.

Maskinen har en maximal arbetshöjd på 20 meter och den horisontella räckvidden är hela 11,6 meter med en maxvikt i korgen som kan rotera 180 grader på 230 kg. Trots sin kapacitet väger maskinen 7100 kg, vilket ger ett lågt marktryck. Maskinens mått är 6,06 x 2,32 x 2,71 meter (L x B x H).

Chassit till nya Manitou 200ATJe Oxygen visar på kopplingen till Manitous övriga terränggående maskiner. Med funktioner som heavy duty hjulaxlar, framaxel med inbyggd diffbroms, våta bromsar, fyrhjulsdrift och tvåhjulsstyrning, pendlande framaxel, samt manuell diffspärr till bakaxeln så är det tydligt att terrängkörning finns i dess DNA. Den klarar att köra i 45 graders lutning och har en markfrigång på 38 cm. 

Tack vare batteriet på 48V/460A klarar maskinen en och en halv dags hårt arbete innan den behöver laddas i åtta timmar. En annan stor fördel är att det bara behövs en motor på 16 kilowatt för att klara alla hydrauliska rörelser medan en annan motor på 8,5 kilowatt tar hand om transporterna. Allting styrs enkelt via joysticks som tillåter upp till fyra rörelser simultant.

Manitou 200ATJe Oxygen personifierar flera av Manitous kärnvärden i form av produktivitet, enkelhet, flexibilitet, samt prestanda. Utöver detta så möter den krav och restriktioner vad det gäller utsläpp och buller. Enligt Scantruck svarar maskinen mot marknadens krav på miljövänliga maskiner som ändå klarar att leverera dag efter dag i tuffa och omväxlande miljöer.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×