Scantruck stärker upp på SENNEBOGEN-kranar

Publicerad 23/12, 2020 kl. 15:10

Scantruck stärker nu kraftigt upp på det tyska topp-kranmärket SENNEBOGEN, som Scantruck AB i Rosersberg utanför Stockholm redan är generalagent för, och blev det för drygt ett år sedan.

Dels får Scantruck även import av SENNEBOGEN i Danmark från 1 februari 2021, dels har Scantruck anställt den mycket erfarna kranspecialisten Lars-Michael Jensen som försäljningschef för SENNEBOGEN i Sverige, Danmark, Grönland och på Färöarna. 

I Sverige fick Scantruck AB agenturen av det stora programmet av SENNEBOGEN-kranar i september förra året. 

”SENNEBOGEN är vad vi lugnt kan beteckna som ”Spitzenklasse” inom kranar. De produceras på SENNEBOGEN-fabrikerna i Straubing och Wackersdorf i Sydtyskland. SENNEBOGEN har även fabriker i Ungern, USA och Singapore med över 1600 medarbetare”, berättar Scantrucks Business Manager Sweden, Anker Lemvig.

”Precis som i Sverige, får Scantruck i Danmark både SENNEBOGENs teleskopkranar, bandkranar och hamn-mobilkranar samt heavy duty cycle-kranar. Teleskopkranarna har vi på både band och hjul”, säger Anker Lemvig.

Scantrucks nya SENNEBOGEN-fösäljningschef kommer från ett jobb som Key Account Manager för Konecranes Demag, där han speciellt har arbetat med kranlösningar till internt bruk i vindkraftverk. Tidigare var han först VD för bolaget Fred. Rasmussen och därefter för Tadano mobilkranar hos Kran Salg & Service A/S.

Lars-Michael Jensen har genom sina totalt ca 25 år med kranar också arbetat för Åkerbergs Maskiner, hydraulikfirman Mads Krabbe och som försäljningschef/försäljningsdirektör för Liebherrs kran-segment i Danmark.

Nu gäller det Scantruck och SENNEBOGEN för kran-specialisten. Det breda programmet av teleskopkranar sträcker sig från räckvidder på 24 till 67 meter och lyft från 16 till 130 ton. De riktar sig speciellt till byggindustrin, men används också i många andra branscher. Både rivning och materialhantering är också uppenbara användningsområden för SENNEBOGENs teleskopkranar, antingen på hjul eller band. 

”Bandkranarna har en lyftkapacitet på 300 ton. Det kan entreprenörverksamheter ha behov för i samband med stora vägbyggen, motorvägskonstruktioner och hantering av långa och tunga rör. Även vid stora elementmontage är de stora SENNEBOGEN-bandkranar ett klart alternativ”, säger den nya försäljningschefen, Lars-Michael Jensen.

”Heavy duty-segmentet är framförallt heavy duty cycle-maskiner till grustäckter, men också utrustning med tungt material som betonghammare, stora borrar och utrustning till fundament”, säger Lars-Michael Jensen.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×