Scantruck svensk generalagent för Sennebogen-teleskopkranar

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:22

Den svenska generalagenten för Manitou får också tyska Sennebogen i programmet. Från och med 1 september är Scantruck generalagent för Sennebogen-teleskopkranarna i Sverige.

“Sennebogen-kranarna blir ett fint och logiskt supplement till vårt existerande Manitou-program”, säger Anker B Lemvig, Business Manager Sweden Scantruck. ”Vi har redan förfrågningar på de tyska teleskopkranarna, redan innan de första maskinerna har kommit till Rosersberg. Så det tyder helt klart på ett stort intresse.”

Det omfattande programmet av tyska kvalitetskranar spänner från maskiner som kan lyfta från 16 till 130 ton. Teleskopkranarna har räckvidder från 24 till 67 meter och Sennebo-gen producerar maskiner såväl på hjul som på band. 

“Målgruppen för teleskopkranarna är speciellt byggindustrin där de kan lösa många uppgifter”, säger Anker B Lemvig. ”Men maskinerna kan också användas i många andra branscher. De flexibla och kompakta kranarna används också bland annat vid rivnings-arbete och materialhantering.”

Scantruck har svensk premiär för Sennebogen-teleskopkranarna på fackmässan Entreprenad Live på Ring Knutstorp vid Kågeröd väster om Helsingborg i Skåne 12-14 september. Här visar Scantruck en Sennebogen 613E-teleskopkran med lyftkapacitet på 16 ton och en räckvidd på upp till 24 meter. Den kompakta maskinen är lätt och snabb att flytta och kan användas så snart den har kört in på arbetsplatsen.

”Det är möjligt att arbeta både med kranspel och fly-jib med 613E-kranen, som är en av de minsta i Sennebogens sortiment av teleskopkranar”, säger Anker B Lemvig.

På Entreprenad Live visar Scantruck även upp Manitous teleskoplastare MRT2550 P+. Här kan man lyfta hela 5 ton 25 meter högt. Den runtomsvängande maskinen är utvecklad för att möta de allt högre kraven från anläggningskunderna runt om i världen och är svaret till en marknad som efterfrågar mer lyftkapacitet och kompaktare, smidigare maskiner. Maskinen är såväl fyrhjulsdriven som fyrhjulsstyrd och drivs av en Mercedesmotor på 115KW. Självklart så är den också godkänd att köra i 40km/h.

Sennebogen är en veteran inom produktion av stora maskiner till entreprenad- och byggindustrin. Företaget grundades 1952 och startade med produktion av maskiner och material till lantbruket, men har ändrat produktprogrammet och är idag producent inom kranteknologi och maskiner till materialhantering. Bolaget har 1600 anställda, dels på huvudkontoret i Straubing i Sydtyskland, dels på fabriker i Ungern, USA och Singapore.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×