Scantruck vill fokusera på grön omställning

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:33

Scantrucks mål är att fokusera på hållbarhet och följa med i utvecklingen av miljövänliga lösningar som skapar mervärde för kunderna. Detta görs bland annat med Sennebogenkranar med Eco-mode och Manitous eldrivna bomliftar.

Som leverantör av entreprenadmaskiner och teleskoplastare vill Scantruck bryta ny mark i riktningen för miljövänliga maskiner. Scantruck är generalagent för Manitou, Sennebogen, GMG och PB Platforms, och samarbetet med dem möjliggör värdeskapande och kundanpassade lösningar. De flesta av Scantrucks produktnyheter innehåller hållbara lösningar och verktyg som kan följa upp och dokumentera miljövinsten.

Exempel på hållbara lösningar som Scantruck erbjuder för att stärka den gröna omställningen är kranar från tyska Sennebogen, som kan arbeta i Eco-mode med reducerat motorvarv, har stoppfunktion vid pauser samt automatisk tomgångstillstånd. Detta gör att förbrukningen av bränsle minskas. Maskinerna använder stora hydrauliska ventiler och slangar för största möjliga effektivitet. De har oljebyte först efter 4000 driftstimmar och termostatstyrd ventilator som startar vid behov. Ett annat varumärke är Manitou, som haft hållbarhet och miljövänlighet som fokus i många år. De har utvecklat eldrivna bomliftar och utsläppsfria maskiner, och drivs dessutom maskinerna på biodrivmedel och använder sig av Manitous koncept Stop&Go.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×