Sensommar

Publicerad 16/9, 2015 kl. 09:29

De flesta av oss har nu varit igång ett bra tag efter semestern, så det känns lite sent, men i alla fall, välkomna tillbaks! Vi får komma ihåg vår sköna augusti som räddade sommaren! Det är i alla fall roligare på jobbet när vädret är bra. På många platser, också i Stockholm, bjöds det på en massa musik och kultur på stan under augusti, så helgerna blev till små minisemestrar och kvällarna hann i alla fall jag med att både bada och mysa på balkongen. Nu är det trots allt lite mer höstlikt, men fortfarande är det sommar i vattnet.

På jobbet och på den svenska marknaden ser det fortsatt positivt ut. Just nu är det en ökande efterfrågan på marknaden som ser ut att hålla i sig och ge en god ingång för nästa år.

Vårt branschkansli har naturligtvis också haft en välbehövlig semester, men fokus på säkerhetsarbetet har fortsatt. Så genom alla förberedelser och möten har branschen nu enats om ett viktigt dokument, Säker Bodetablering, som ger oss gemensamma riktlinjer för ett säkert arbete. Återigen en vinst för vårt gemensamma branscharbete!

Och naturligtvis, kom ihåg att sprida Kännedom om våra PSI, Personlig Säkerhets Introduktion, och möjligheten att på ett enkelt sätt nå dessa via PSI Guiden. Ökad kunskap minskar risken för skador, men sänker också kostnader för maskinunderhåll. Så en uppmaning till Dig, gå in på PS Guiden och lär dig själv. 

På försommaren hann vi också med ERA årliga konvent, European Rental. Bland annat fick vi höra hur en väsentligt utökad service och ansvarstagande till kund kan boosta affärerna. Men också att ERA arbetar för miljöfrågor genom att göra branschens naturliga återanvändning känt hos EU-politiker. 

Vår höjdpunkt för hösten blir naturligtvis Rentaldagen den 19 november. Kallelse och program kommer, och jag hoppas att vi ses där!

Johan Svedlund
Ordförande Swedish Rental Association

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×