Slangskydd i textil skapar säkrare arbetsmiljö

Publicerad 16/11, 2023 kl. 11:05

När en hydraulslang går sönder kan det leda till allvarliga olyckor och skador. Hydroscands slangskydd i textil för hydraulslangar minskar risken för att en olycka inträffar och skapar en säkrare arbetsmiljö.

Hydroscand har säkerheten för sina kunder och medarbetare i fokus. Hydraulslangar finns överallt, från inom industrin till på ett fordon eller maskin, och om de går sönder kan det leda till olyckor. Genom slangskydd i textil för bland annat hydraulslangar vill Hydroscand förhindrar olyckor och minska skaderisken på arbetsplatsen.

Hydroscands kundfokus är att sätta sig in i sina kunders vardag, oavsett utmaning har Hydroscand alltid en lösning. Omfattande skaderisker finns i miljöer där hydraulslangar används. Om det går hål på en hydraulslang är trycket högt och strålens hastighet uppgår till cirka 200 m/s, vilket kan penetrera huden samt ge långvariga skador. Hydroscands slangskydd i textil är tillverkade i nylonfiberväv som gör att det i stället för en skarp stråle bildas en dimma om det går hål på en slang. Hydroscands slangskydd i textil för hydraulslangar är därför ett enkelt sätt att motverka olyckor.

Säkerheten för Hydroscands egna medarbetare är minst lika viktig som säkerheten för kunderna. Hydroscand SlangExpress servicetekniker genomgår flertalet säkerhetsutbildningar för att arbeta på ett säkert sätt. Hydroscands slangskydd i textil för hydraulslangar är bara en av många säkerhetsåtgärder som skyddar såväl Hydroscands servicetekniker som deras kunder från skador.

Hydroscands slangskydd i textil passar olika typer av slangar, även om hydraulslangar är de som utgör den största risken på grund av det höga trycket. Det flexibla materialet och den höga skyddsförmågan gör slangskydd i textil idealiska för användning inom områden som tillverkning, konstruktion, transport samt andra miljöer där slangar används i utrymmen där människor vistas.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×