Snart riktig sommar

Publicerad 31/5, 2016 kl. 13:48

Tänk vad glad man blir när vädret är vackert, som vår underbara sommar över Kristi Himmelsfärd! Ny grönska och blommande körsbärsträd, allt på en gång. När jag satt på lantstället och fikade var det nästan så man kunde se att gräset hade växt under tiden. Härligt! Tar gärna många repriser på dessa dagar, och speciellt efter Pingsten som bjöd på mindre roligt väder. Det gäller att ta sig tid att njuta när det bjuds och försöka leva i nuet.

Marknaden i Sverige är fortsatt stark, speciellt i storstäderna, med alla infrastruktursatsningar. Senaste prognos för året från BI, indikerar ett fortsatt starkt bostadsbyggande, men en minskning på anläggningssidan. Totalökningen för året bedöms till 4 %, och fortsatt stabilt för 2017. Efterfrågan på bostäder är mycket stor och det medför fortsatt prisuppgång på bostadsrätter. Men hur och var bostäder för ungdomar och nyanlända ska byggas är en utmaning, för här måste nya effektiva metoder komma fram.  

Vårt interna arbete inom SRA har som tidigare fokus på säkerhet. En arbetsmiljögrupp med medlemmarnas specialister är under bildande för att bli mer proaktiva gentemot myndigheter och marknad. Vi har också kontakter med våra skandinaviska systerföreningar där vi försöker sprida vårt PSI arbete till dessa länder, för medlemmarnas och våra partners bästa.

Välkommen till vår årsstämma den 8 juni som vi i år har på Hotel Clarion Sign vid Norra Bantorget i Stockholm. Samtidigt har ERA, European Rental Association, konvent i Stockholm 8-9 juni. Intressant för den som vill träffa europeiska kollegor och leverantörer. Läs mera på vår hemsida www.swedishrental.se där det finns länk till ERA.

Ser fram mot att mötas där!

 

Johan Svedlund

Ordförande Swedish

Rental Association

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×