Söderberg & Haak växer med generalagentur för Bomag

Publicerad 5/9, 2019 kl. 11:35

Nu stärker Söderberg & Haak sin position på marknaden för entreprenadmaskiner. Nyligen presenterades nyheten att man tar över generalagenturen i Sverige för tyska Bomag.

Bomag har säte i Boppard utanför Frankfurt och ingår i franska Fayat-koncernen. Fayat-företagen tillverkar och säljer maskiner och utrustning för vägbyggnad över hela världen.

I koncernen är Bomag en av de världsledande tillverkarna, som omsätter motsvarande drygt 8 miljarder kronor (2018) och har 2 500 anställda på fabriker i Europa, Sydamerika, Asien och USA.

Bomag är en så kallad ”full-liner” inom maskinsegmentet vägbyggnad och erbjuder ett omfattande produktsortiment. Bland de dominerande produkterna finns vägvältar, asfaltsläggare, asfaltsfräsar och vibroplattor. Av Bomags produkter är vägvältarna vanligast i Sverige medan asfaltsfräsarna, asfaltsläggarna och vibroplattor har lägre marknadsandel. Det formella datumet för övertagandet av Bomag-agenturen är vid kommande årsskifte, från tidigare Bomag-representanten Stig Machine i Bålsta.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×