Specialisterna på ställning i Stäket

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:47

Ställningstillverkaren Altrex har hela 70 år på nacken. I Sverige har varumärket sålts sedan mitten på 1980-talet av All Access 24 Ställningar AB.

All Access 24 Ställningar AB ligger Skarprättarvägen 24 i Järfälla eller närmare bestämt Stäket. Altrex sortiment är ofantligt och omfattas av hantverkarställningar, kompletta ställningssystem, hängställningar, arbetsplattformar, stegar och trappstegar. Faktum är att varumärket Altrex är lite av “rolls roycen” bland ställningar. Bolaget grundades för nära 70 år sedan i Nederländerna och säljs idag över hela världen. Sortimentet är gigantiskt stort och kvaliteten bland det bästa man kan hitta. Ställningskomponenterna är byggda i aluminum och lätta att lyfta och montera. Produktionen av ställningar ligger i holländska Zwolle. Här har man en mycket avancerad produktionsapparat som är en viktig del i den höga kvalitet som man håller i sina produkter. Ett bra exempel är att komponenterna svetsas samman med hjälp av avancerade automatiska svetsrobotar från ABB. I Sverige började man att sälja Altrex produkter redan 1984. Verksamheten i Stäket drivs idag av Jessica och Seppo Huhtala genom bolaget All Access 24 Ställningar AB.

I Altrex sortiment finns de flesta typer av accessutrustning från trappstegar, stegar, hantverksställningar, tornställningar, trappställningar, kompletta byggställningssystem, hängsställningar och speciallösningar. Med Altrex produkter är det egentligen bara den egna fantasin som sätter gränser. Det finns accesslösningar för alla typer av utmaningar. Altrex hantverkarställningar är populära uthyrningsprodukter liksom deras ramställningar, modulställningar, rullställningar med mera.

 

Flexibla och mångsidiga produkter

De mest populära produkterna från Altrex på den svenska marknaden är Altrex professionella RS5-serie som innehåller smala och breda rullställningar, trapptornen och den utvikbara hantverkaren. Den utvikbara hantverkaren finns även i bred variant och är en riktig storsäljare.  Men även Altrex hängställningar, stegar och trappstegar börjar ta marknadsandelar i Sverige. 

Jessica Huhtala berättar att det är uthyrarna som klart dominerar bland kunderna men man har alla typer av kunder med behov av accessutrustning som exempelvis akustikföretag. All Access 24 Ställningar AB säljer endast sina produkter och har ingen uthyrning.

Försäljningen sker spridd över hela landet från Skåne i söder till Norrland i norr men starka marknader är Mälardalen och Göteborg.

Altrex har som sagt funnits på marknaden i 70 år och nästa är har man jubileum. Men vad är det som gör Altrex bättre än konkurrenterna? “Altrex håller en hög kvalitet rakt igenom och vi ligger i framkant vad gäller säkra lösningar på höjden. Vi har 2 mm gods i ramarna och stagen vilket ger god prestanda i relationen vikt och styrka. Jag vill också framhålla glasfiberplattformar som är betydligt lättare och mera ergonomiska än de i plyfa. Plattformarnas design gör att de är lättare att bära och bygga med stag på undersidan. Stag och ramar har dessutom tjockare gods så de tål ganska tuff hantering”, säger Jessica.

Hon framhåller även att Altrex hängställningar kan smidigt formas efter alla tänkbara behov. De kan göras breda, runda och specialvinklade med mera. Vidare berättar Jessica att Altrex stegar och trappstegar alltid har platta vinklade steg för bästa komfort. En liten specialitet är att rullställningarna går att få i det egna företagets färger.

Vid depån i Stäket väster om Stockholm har man en utställning och kan demonstrera produkterna vid behov. Här finns reservdelar, lager och man ordnar med utkörning av produkter om kunden önskar.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×