Ställningsgrossisten planerar för expansion

Publicerad 24/10, 2013

Nystartade firman ”Ställningsgrossisten” planerar redan nu för expansion. Med agenturen för det aluminiumbaserade lättviktssystemet Alufase siktar ägaren Marcus Parbrand främst på att serva uthyrningsföretag, men även byggbolag och deras underleverantörer, med byggnadsställningar.

Med över 20 år i uthyrningsbranschen, bland annat på Ramirent, fick Marcus nyligen möjligheten att ta hand om agenturen av Alufase byggnadsställningar från Pegma AB i Göteborg som upphörde med verksamheten tidigare i år.
“Jag har tidigare jobbat mycket med ställningar, bl a de av stål och vet att ett lättviktssystem i aluminium föredras av alla som en gång prövat det”, säger Marcus Parbrand. Det är både lättare och enklare att sätta upp, påpekar han.
Ställningsgrossisten startade sin verksamhet första augusti 2013. Det har börjat mycket bra och Marcus har redan en anställd på timbasis.
“Vi har bland annat levererat till ABC ställningar i Stockholm. Dom har sedan tidigare en stor mängd fasadställningar och tänker nu börja med uthyrning av rullställningar”, berättar Marcus.

Uthyrningsföretag
Ställningsgrossisten siktar främst på hyresföretagen men även byggbolag är intressanta som kunder då de ofta behöver mindre rullställningar.
“Det finns massor med små rullställningar på alla byggen”, berättar Marcus, Elektriker och målare är två yrkesgrupper som ständigt behöver rullställningar. Många gånger föredrar byggbolagen att ha en egen mindre rullställning istället för att hyra den.

Stort lager
Ställningsgrossisten väntar på att flytta in i sina specialdesignade lokaler på Tornby i Linköping. Det är en imponerande anläggning på 30 x 26 m. Arbetet har gått fort, det startade i slutet på maj och inflyttningen är planerad till månadsskiftet november – december.
“Inledningsvis kommer vi att ha 180 m2 lageryta, kontor och utställningsdel”, berättat Marcus. Här finns gott om utrymme för en framtida expansion. Tillsvidare är en del uthyrd till en tredje part.
Tillsammans med Alufase har Ställningsgrossisten lagt upp ett rejält lager för den svenska marknaden. Att snabbt kunna leverera ser Marcus som en viktig faktor.
“Härifrån når vi enkelt större delen av Sverige tack vare våra avtal med DHL och Posten. Vid större beställningar kan vi ordna direktleveranser från fabriken direkt till kunden”.
På sikt är Ställningsgrossisten intresserad av att hitta några samarbetspartners på olika håll i Sverige för att på det sättet bygga upp depåer ännu närmare kunderna.

Alufase systemet
Ställningsgrossisten lagerför Alufases båda system, 300 och 400 serien (= avståndet mellan ribborna i stegarna). Plattformarna finns i flera olika längder där den vanligaste är 2,5 m men även 2 och 3 meters plattformar finns på lager. I princip lagerför man hela Alufasesortimentet utom vissa ovanliga specialdetaljer. Dessa kan man få fram på ca tre veckor.
Genom att systemet inte är svetsat utan kallpressat får man tre gånger starkare fogar enligt Marcus. “Dessutom ger det tio gånger längre livslängd än för svetsade konstruktioner. Systemet har 10 års garanti mot tillverkningsfel och varje rör testas separat innan det levereras”, fortsätter Marcus.
Systemet är lätt att bygga ihop. Färgmärkta stag gör att stagen inte blandas ihop. Horisontalstagen är t ex blåmålade. I övrigt finns dekaler på alla delar vilket underlättar monteringen.
Det är även möjligt att få ställningarna målade i sin företagsfärg. “Exempelvis kommer ABC-ställningars material att bli rödmålade”, avslutar Marcus.
www.stallningsgrossisten.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×